Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Japanse Spits

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Aziatische Spitsen
Land van herkomst: Japan
Hoogte: reu 35-40 cm, teef 30-35 cm
Gewicht: reu 10-12 kilo, teef 9-11 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Japanse Spits

De Japanse Spits is zoals de naam al doet vermoeden gefokt in Japan. Zijn voorouders komen oorspronkelijk uit Duitsland, dat waren witte Keeshonden. Ook zijn er vermoedelijk banden met de Siberische Samojeed. Het ras is door het FCI ingedeeld in groep 5, sectie 5, onder nummer 262. De Japanse spits is geheel wit. Reuen worden ongeveer 34 centimeter hoog, teven iets kleiner. Het ras was tot de jaren 50 populair als waakhond in Japan. Hierna nam de belangstelling af, totdat de hond in de jaren 80 populair werd als gezelschapshond. De Japanse spits is in kleine aantallen ook naar Europa geïmporteerd, waar het ras niet echt bekend is.

Karakter en opvoeding:
De Japanse Spits is een vriendelijk ras dat enthousiast overkomt en zich erg graag hecht aan zijn baasje. Zolang deze Spits vriendelijk behandeld wordt en genoeg aandacht krijgt laat het zich prima opvoeden. Erg lange afstanden hoeft de hond niet te lopen, wel speelt de hond graag met zijn baas of met andere honden. De hond is alert naar vreemde mensen in zijn territorium maar blaft in verhouding weinig, dat maakt de hond een minder goede waakhond. De lange vacht dient regelmatig te worden geborsteld om klitten te voorkomen, verder verliest de vacht redelijk weinig haar.


Bron: Wikipedia

Engelse Cocker Spaniel Lees meer
Dandie Dinmont Terriër Lees meer
Spaanse Waterhond Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Mechelse Herder Lees meer
Berner Sennenhond Lees meer
West Siberische Laika Lees meer
Engelse Toy Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map