Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

West Siberische Laika

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse jachthonden
Land van herkomst: Rusland
Hoogte: reu 54-60 cm, teef 52-58 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de West Siberische Laika

Het is een vriendelijke, intelligente en leergierige hond, die makkelijk opvoedbaar is. Hij werkt graag en pakt snel commando's op. Kan goed met soortgenoten overweg, is geduldig en lief voor kinderen. Laika's worden in het gebied van oorsprong - en tegenwoordig ook veelvuldig in Scandinavië - gebruikt voor de jacht op o.a. groot wild zoals elanden en ook beren. De hond wordt daarbij losgelaten en zoekt zelfstandig een prooi. Vervolgens houdt hij het dier op de plaats (stellen) en blaft het aan tot de jager is gearriveerd die kan aanleggen. Dit brengt met zich mee dat deze honden zeer zelfstandig zijn en onbevreesd. Het gedrag is genetisch nog sterk verankerd omdat ook de honden in Nederland vrijwel allemaal uit jachtlijnen stammen. Het is daarom moeilijk om de honden los te laten lopen. Kat en schaap worden vaak ook als prooi gezien en als het tegen zit gedood. Heeft men een Laika dan is het van groot belang om 'vervangend werk' voor hem te vinden omdat anders gedragsproblemen op de loer liggen. Voor behendigheid en reddingswerk maar vooral zweetwerk zijn ze erg geschikt. Omdat ze erg op de mens gericht zijn, zijn het zeker geen kennelhonden en kan lang alleen moeten zijn ook problemen opleveren.

Uiterlijk:
De reuen bereiken een schouderhoogte van ongeveer 55 tot 62 centimeter, de teven blijven wat kleiner dat kan variëren van 51 tot 58 centimeter. Het gewicht varieert tussen de 21 en 30 kilogram. De vacht bestaat uit ruwe, rechte dekharen met een dichte ondervacht. Vrijwel alle kleuren zijn toegestaan; wit, grijs, zwart, peper en zout, alle tinten rood en bont.


Bron: Wikipedia

Bordeaux Dog Lees meer
Hollandse Smoushond Lees meer
Bull Terriër Lees meer
Parson Russell Terriër Lees meer
Braque d Auvergne Lees meer
Spinone Italiano Lees meer
Japanse Spaniel Lees meer
Jack Russel Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map