Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Border Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Hoogbenige Terriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 35-40 cm, teef 30-35 cm
Gewicht: reu 6-7 kilo, teef 5-6 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Border Terriër

De border terriër is een klein, ruigharig ras in de terriërfamilie. Het ras is gefokt voor de vossenjacht op de grens tussen Engeland en Schotland.
De hond is niet al te groot en kan zo makkelijk een vossenhol in komen. Dat is ook de reden waarom het dier zo'n dikke, stevige staart heeft; om hem weer uit het hol te kunnen trekken als het vast zit.

De border terriër is een vrij rustige hond en vriendelijk tegenover mensen, maar tegenover andere honden kan hij zich heel dominant gedragen.
Vroeger leefde het dier op de boerderij, en kreeg hierbij geen eten, maar moest zijn eigen eten vangen. Zo ruimde hij de muizen en andere kleine beesten op.

De border terriër is een werkhond, geen showhond. Daarom zal het dier bij hondenshows minder worden beoordeeld op hoe goed hij is in het showen, maar meer op hoe het dier als werkhond is.


Bron: Wikipedia

Saarlooswolfhond Lees meer
Mudi Lees meer
Newfoundlander Lees meer
Pyreneese Herdershond Lees meer
Rhodesian Ridgeback Lees meer
Pharaohond Lees meer
Podenco Ibicenco Lees meer
Bergamasco Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map