Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Slechte adem bij honden behandelen


Als je eenmaal de oorzaak van de slechte adem van uw hond weet, en ernstige ziekten zijn uitgesloten, zijn er een aantal manieren om het probleem onder controle te krijgen. Heel belangrijk is een grondige tandheelkundige zorg voor honden. Door regelmatig reinigen van de tanden kan slechte adem bij honden effectief worden voorkomen en bestreden. Poets de tanden van uw hond zo vaak mogelijk.

Voor de reiniging van de tanden van uw hond bestaat er speciale tandpasta voor honden, ook bestaan er zeer zachte tandenborstels voor honden. Als uw hond weerstand biedt tegen het tandenpoetsen met een tandenborstel, zal het niet mogelijk zijn om de tanden grondig te poetsen, als alternatief kunt u gebruik maken van een vingertandenborstel. Slechte adem kan een effectief bestreden worden met kauwstaafjes voor honden, deze kauwstaafjes zijn speciaal voor honden met een slechte adem en laat de slechte adem van uw hond onmiddellijk verdwijnen. Bovendien zijn werken deze kauwstaafjes goed tegen de vorming van tandsteen.

Een stinkende adem bij uw hond kan vaak het gevolg zijn van het toediening van blikvoer. Ook kan het zijn dat uw hond te slechte kwaliteit hondenvoer eet, dat leidt meestal ook tot slechte adem.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips