Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Hond is bang voor de dierenarts


Honden hebben vaak een sterke angstgedrag bij de dierenarts, sommige honden beginnen bij binnenkomst al spontaan te trillen. Eenmaal in de behandelkamer wordt de spanning vaak uitgedrukt in angstagressie - tegen de dierenarts en soms zelfs tegen de hondenbezitter.

Angst gedrag naar de dierenarts kan het meest effectief worden voorkomen wanneer pups al zorgvuldig zijn voorbereid op het kantoor bezoek, tijdens de eerste afspraak, indien mogelijk, is het beter als er geen pijnlijke behandelingen en vaccinaties worden uitgevoerd. Een beloning na het dierenartsbezoek, is een belangrijke basis voor een vertrouwensrelatie naar de dierenarts.

Pups moeten er thuis al gewend aan raken om te worden nagekeken. Zet uw pup bijvoorbeeld op tafel en raak het hele lichaam aan. Zo leert de hond dat bepaalde aanrakingen of staan op een tafel niet eng is.

Als uw hond altijd bang is tijdens een bezoek aan de dierenarts kunt u uw hond van te voren een kalmerend middel geven. Kalmerende middelen moet altijd worden gebruikt in overleg met uw dierenarts. Sommige dierenartsen gebruiken in hun praktijk bepaalde geuren wat een kalmerende uitwerking heeft bij honden.

Het gedrag van de eigenaar van de hond speelt ook een belangrijke rol, want als de baas nerveus is wordt de hond dat ook. Daarom is het heel belangrijk dat de baas rust uitstraalt naar de hond.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map