Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Home    Puppies    
Thai Ridgeback   x   Siberische Husky     
Advertentienummer: 642471383

Thaisky pups ) Thai ridgeback x Siberische Husky ) Canicross

2777 x bekeken sinds 05 jan. 2020 om 09:57
Thai Ridgeback Info
Siberische Husky Info
Thaisky pups ( Thai Ridgeback x Siberische Husky )
Contact
Prijs: € 350,-


(nog 5 x reu beschikbaar)
Acht Pups geboren uit een unieke combinatie sporthonden, een Thai Ridgeback Dog en een Siberian Husky. Naar verwachting zullen zij uitgroeien tot fijne huishonden die geschikt zijn voor canicross, bikejøring, stepjøring, of andere behendigheidssporten.
Op 12 januari kunnen de pups worden opgehaald.

De moeder is onze huis/sport hond Mai. Een kerngezonde goed gesocialiseerde Thai Ridgeback dame die met haar 56 cm schofthoogte en 29 kg (droog) groot is voor het ras. De keurmeesters op hondenshows waren zeer onder de indruk van deze powerdame zodat zij steeds de eerste plaats behaalde op de hondenshows en hierdoor ook Nederlands kampioen werd. Leuk om mooi te zijn, maar na deze behaalde titel is zij vol voor de sport gegaan. Drie keer per week Canicross waarbij zij zowel de korte afstand van 7 km in hoge snelheid (galop), als 15 km (in draf) zonder problemen aflegt, met continu lichte trekspanning op de lijn. Een lieve huishond die het goed kan vinden met onze andere honden, kat en paard. De Thai Ridgeback Dog is een veelzijdige “huishond” die in Thailand ingezet wordt als bewaker, ongediertebestrijder, jachthond en ook op de coursing/renbaan te vinden. In huis is een Thai zeer rustig en zonder geblaf of gehuil.

De vader is een Sledehond. Een Siberian Husky die in 2018 nog meegedaan heeft aan de wereldkampioenschappen open klasse in Zweden. Hierbij wordt met een groot team in volle sprint meer dan 20 km aan een stuk afgelegd. Zijn functie was wheeldog, waar de sterkste honden deze positie krijgen. Hij is met zijn goede bone en schofthoogte van 65 cm een zeer grote husky. Hij heeft een niet aflatende drive en als hij is gestart gaat de rem er pas op als je hem hiertoe de opdracht geeft. Voor canicross is hij een beetje to much, maar bij bikejøring, stepjøring en sled dog racing heeft hij zijn sportieve eigenschappen meer dan bewezen (filmpjes beschikbaar).

Uit deze combinatie hopen wij pups te krijgen die de gemeenschappelijke eigenschappen van beide ouders behouden zoals snelheid, kracht, gezondheid, drive en formaat (middelgrote hond). Bij de niet-gemeenschappelijke eigenschappen hopen we het midden te vinden tussen de rassen, zodat de “husky” in de pup minder zal blaffen/huilen, kuilen graven en rustiger in huis is en de “Thai” in de pup, door dichtere vacht beter tegen de kou kan en spontaner in omgang zal zijn (bezoek wordt op afstand bekeken en ingeschat, terwijl de husky zich opdringt omdat hij denkt dat de visite voor hem komt).

De pups zijn bij ons in huis geboren en groeien hier op. Door onze jarenlange ervaring met fokken weten we hoe belangrijk het socialiseren van pups is. Wij hebben zelfs stagiaires van MBO dierverzorging die een heel programma met ze doornemen, zoals het bekend maken met alle geluiden, omgaan met kinderen, andere honden, bezoek aan de markt, een dierenartsbezoek, zwemmen, etc. Wij gaan er zelfs een stap verder mee want vanaf hun 3e tot 16e levensdag is al gewerkt met de ENS methode (Early Neurological Stimulation). Dit is een proces waarmee we begonnen zijn en dat op zeer gecontroleerde wijze milde stress introduceert bij zeer jonge puppy's. Deze methode resulteert in de voordelen:
– verbetering cardiovasculaire systeem
– sterkere hartslag
– sterkere bijnieren
– meer tolerantie bij stress
– grotere weerstand tegen ziektes
Bron en extra uitleg hiervan vind je op de website van breeding better dogs (zoek op ENS)

Beide ouders hebben officiële FCI stambomen, maar vanwege de verschillende rassen in deze combinatie is het niet mogelijk om deze ook aan te vragen voor de pups. De pups ontvangen een Europees paspoort met een gezondheidsverklaring van de dierenarts. Ook hebben ze een enting gehad en zijn ze ontwormd volgens een twee-wekelijks schema. Uiteraard zijn ze ook gechipt. Ze blijven net zolang moedermelk krijgen als deze dat toelaat en vanaf hun 4e week komt daar “vers” vlees bij en later puppybrok. Van deze geperste premium-puppy-brok wordt 10 kg aan de pupkoper meegegeven.
De pups mogen rond 12 januari het nest verlaten. Graag komen wij in contact met sportieve mensen die een van onze pups in huis willen nemen en met canicross, bikejøring of een andere activiteit aan de slag willen gaan.

Het liefst telefonisch contact om goede info twee kanten op te kunnen geven; Als koper wil je graag weten wat je in huis haalt en wij willen graag weten of de pup gelukkig gaat worden. 06-51130088‬

Foto’s 1,2,3 = moeder Mai
Foto 4 = vader Zorro

Alle fotos:
Meld Puppyplaats
Hondenpenningen van Puppyplaats


Gratis gegraveerd & gratis verzending!
Allerlei kleuren en modellen, groot assortiment en kleine prijzen. Bestel nu!

www.puppyplaats.nl/hondenpenningen.php

Personaliseer
hondenpenning
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats is gratis:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is gratis, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .