Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Home    Puppies    
Labradoodle     
Advertentienummer: 723855670

Barbado da Terceira (hypoallergeen)

2997 x bekeken sinds 13 juni 2019 om 10:30
Ras: LabradoodleInfo
Geslacht: Teef en reu beschikbaar
Leeftijd: 6-12 weken oud
Kleijssen
Contact
Prijs: € 1350,-


Pups verwacht juli 2019

Barbado da Terceira is een Portugees hondenras dat tot voor kort alleen op de Azoren voorkwam. Qua uiterlijk lijkt de Barbado veel op een Labradoodle met een schofthoogte v.a. 45 tot 55cm. Het karakter is echter niet vergelijkbaar. De Barbado valt onder de FCI groep 1, (o.a. herders of herdershonden) met een karakter lijkend op een Catalaanse herder.
Als jonge pup lijken ze op een “ Portugese Waterhond “ maar zijn veel rustiger

De Barbado da Terceira is een assertieve hond. Het ras vraagt om een consequente opvoeding. De Barbado onthoudt snel wat hem geleerd wordt en hij doet zijn baas graag een plezier. Zijn opleiding en de dagelijkse zorg moet positief-opbouwend zijn, dat past bij zijn aard.

Mits op de juiste manier opgevoed zijn Barbado's prettige en rustige huishonden. Het ras is zeer baasgericht en blijft graag bij je in de buurt.
Barbado's zijn prima op hun plek in een gezin met kinderen maar fungeren ook goed als erf- en waakhond.
Ze kunnen doorgaans goed alleen zijn maar horen niet thuis in een kennel.

De Barbado da Terceira heeft een overvloedige zachte vacht welke regelmatig om een borstelbeurt vraagt. De Barbado verliest weinig haar en "ruikt" niet. Onze ervaring is, dat mensen met een allergie voor honden geen allergische reactie krijgen van een Barbado

Volgens "puppyinnood" blijken er bij dit ras geen specifieke gezondheidsklachten zoals bij vele rashonden. We weten wel dat ze, zoals bijna alle honden in Nederland, HD genen hebben, maar de Barbado's schijnen hier vooralsnog niet veel hinder van te ondervinden.

Wij hebben zelf drie Barbado's. Een mannetje; Robbie, een vrouwtje, Charly en een vrouwtje; Puck. Onze Puck heeft in 2015 en in 2017 een nestje gehad en de pups hebben allen snel een enthousiaste eigenaar gevonden.
We hopen op binnenkort (februari 2019) een nestje. De pups krijgen officiële volledige stamboom documenten.


Door de Nederlandse Raad van Beheer wordt het nest gecontroleerd en DNA onderzoek uitgevoerd. (niet inbegrepen bij de prijs ) De pups krijgen een Nederlandse stamboom, afgegeven door de Raad van Beheer.

Mocht je meer vragen hebben, meer willen weten over de raseigenschappen, opvoeding, rasstandaard, karakter of nestjes elders neem dan gerust contact op.
Ik kan dan uitgebreide info toezenden (per email) of telefonisch vragen beantwoorden.

Voor meer info van bezitters van Barbado's kun je ook kijken op de Facebookpagina https://www.facebook.com/barbadonederland
Boy Kleijssen
Stenendijk 8
Beerzerveld
0523-251613 of 06-53352305
hagkleijssen@gmail.com

Alle fotos:
Meld Puppyplaats
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats is gratis:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is gratis, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .