Zwitserse Witte Herdershond

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:30 - 40kgVrouwelijk:30 - 40kg
HoogteMannelijk:60 - 66cmVrouwelijk: 55 - 61cm
Stamboomnee

Introductie van de Zwitserse Witte Herdershond

De Zwitserse witte herder is een vriendelijke herdershond met volgens de standaard een voorliefde voor kinderen en vrouwen.

 

 De witte herder is een variant van de Duitse herder, maar de kleur was begin-20e eeuw in Europa ongewenst. In Amerika ontwikkelde de fokker Ann Tracy een bloedlijn met de huidige kenmerken van de witte herder. Het dier was daarom vroeger bekend onder de naam Amerikaans-Canadese witte herder. Sinds 2003 is de hond voorlopig erkend voor een proefperiode van 10 jaar, onder de naam Berger Blanc Suisse (Zwitserse witte herder; BBS). In Nederland heeft de Raad van Beheer gekozen voor de Engelstalige benaming White Swiss Shepherd Dog.

 

 Door zijn zachtaardigheid is hij een van de herderrassen die door het FCI niet tot een werkproef verplicht zijn. De Zwitserse witte herder is een sociale, vriendelijke hond. Het is een echte gezinshond, waarmee wel, zoals met elke herdershond, gewerkt moet worden. De rasstandaard zegt het volgende over het karakter: temperamentvol zonder nervositeit, opmerkzaam en waakzaam, soms enigszins gereserveerd tegenover vreemden, echter nooit angstig of agressief. Het is een hond waarmee men in veel hondensporten kan meedoen. Zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en doggydance. Zoals bij alle snelgroeiende hondenrassen moet er in het eerste levensjaar van de hond extra voorzichtig worden gedaan om overbelasting van gewrichten te voorkomen. Snelle wendingen in het spel kunnen dan ook gedurende de snelle groeifase het beste worden vermeden. De Zwitserse Witte Herder is ook prima geschikt om IPO (africhting sport) mee te doen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 1221, Hilversum - Advertentie 1
15
2 weken

Zwitserse witte herder pups

€ 1.000
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 3 weken7 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
Witte herder pups: Op 1 juni 2022 zijn er 9 pups bij ons geboren. 2 teefjes en 7 reutjes. De pups mogen vanaf 3 weken bezoek ontvangen en vanaf 8 weken het nest verlaten (rond 27 juli). Bij vertrek
I .Hilversum
Particulier
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 9551, Sellingen - Advertentie 2
7
3 weken

Zwitserse witte herder pups

€ 1.600
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 3 weken
Wij hebben op 29 mei een prachtig nestje Zwitserse witte herders gekregen. Er zijn zowel teefjes als reutjes beschikbaar. Uiteraard worden de pups verkocht met stamboom, gechipt, ingeënt etc etc.
D.V. .Sellingen
Particulier
Zwitserse Witte Herdershond honden te koop in 5528, Hoogeloon - Advertentie 3
12
1 maand

Super lieve,mooie zwitserse witte herder pups mogen het nestje verlaten

€ 975
Zwitserse Witte HerdershondLeeftijd: 9 weken
Beschrijving Super lieve, mooie, super goed gesocialiseerde, witte herder pups mogen het nestje vanaf woensdag 21-05-2022 verlaten om naar een nieuw gezin/baasje te gaan dan zijn ze mooi 8
Frank .Hoogeloon
Particulier