West Highland White Terriër

Levensduur12 - 16 jaar
GewichtMannelijk:6 - 9kgVrouwelijk:6 - 9kg
HoogteMannelijk:25 - 28cmVrouwelijk: 25 - 28cm
Stamboomja

Introductie van de West Highland White Terriër

De West Highland white terriër is een kleine, stevig gebouwde hond. Zijn schofthoogte is circa 28 centimeter en zijn gewicht 7 à 8 kilogram. Zijn vacht bestaat uit twee soorten haar: een ruwe en harde bovenvacht met een zachte, kortharige ondervacht. De vacht mag niet te vaak gewassen worden omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kan beter schoongeborsteld worden als de vacht weer droog is. De harde vacht van de Westie moet om de ca 12 weken geplukt worden.

 

 Aard:

 De West Highland white terriër wordt omschreven als een levendige, speelse, onverschrokken en waakse hond. Verder: Vrolijk, alert, extravert, slim, vindingrijk, trouw aan zijn baas (en anderen, is een allemandsvriend) maar ook eigenwijs, volhardend en zelfstandig, passend bij het ras, terriër. Een Westie staat bekend om zijn zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk.

 

 Opvoeding:

 Door het ongecompliceerde en vrolijke karakter is men geneigd hem veel toe te geven. Een correctie af en toe is toch zeker gewenst. De West Highland white terriër kan soms erg vasthoudend zijn als het om ondeugende streken gaat, het is aan te bevelen consequent te zijn.

 

 Sociaal:

 De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en het zijn prima speelkameraadjes voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje. Sommige Westies kunnen wat dominant zijn. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de opvoeding van de hond. Een goede cursus voor pup en baasje is aan te bevelen.

 

 Beweging en spel:

 De West Highland white terriër is dol op stoeien, ravotten en balspelletjes. Ze hebben veel beweging nodig en hebben de neiging tot graven om bijvoorbeeld uit de tuin te kunnen ontsnappen en aan de wandel te gaan. Een goede afrastering is een optie.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
West Highland White Terriër honden te koop in 5541, Reusel - Advertentie 1
3
1 maand

Westhighland white terrier pups

€ 950
West Highland White TerriërLeeftijd: 10 weken
mooie Westhighland white terrier pups ze zijn ingeënt en ontwormd en gechipt Er zijn reutjes en teefjes Voor info : 0032475/220018
schepens marc .Reusel
Particulier
West Highland White Terriër honden te koop in 7451, Holten - Advertentie 2
1
1 maand

DEKREU? | Westhighland White Terriër

€ 10
West Highland White TerriërLeeftijd: 1 jaar
????????????????????????????: ???????????????????????? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ????????????????????????????! Wij zijn de eigenaren van onze ‘Westie’ L
L. Oudenampsen .Holten
Particulier
West Highland White Terriër honden te koop in 5712, Someren - Advertentie 3
10
2 maanden

TK West Highland White terrier pups

€ 10
West Highland White TerriërLeeftijd: 10 weken
Lief, mooi, speels nestje (Cesar pups). Het zijn raszuivere Westy pups, beide ouders zijn aanwezig. Ze leven met mama hier in huis en ze mogen nu op eigen benen gaan staan. Ze zijn ingeent en ontwormd
Mien .Someren
Particulier