Staffordshire Bull Terriër

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:13 - 17kgVrouwelijk:13 - 17kg
HoogteMannelijk:36 - 41cmVrouwelijk: 33 - 38cm
Stamboomja

Introductie van de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire-bulterriër is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een Staffordshire-bulterriër is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. In zijn contacten met andere honden kan de Staffordshire-bulterriër soms als eenling optreden: deze verlopen voor sommige dieren op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Staffordshire-bulterriër reuen kunnen dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Staffordshire-bulterriër vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, meestal geen probleem.

 

 Omgang:

 Een Staffordshire-bulterriër is makkelijk in het onderhoud. Hij heeft een groot leervermogen, dat hij ook zal aanwenden. Naar de Staffordshire-bulterriër toe dient consequent te worden opgetreden, hij heeft behoefte aan duidelijkheid. De energieke Staffordshire-bulterriër is dol op spelletjes, de intelligente Staffordshire-bulterriër dient te worden uitgedaagd, anders gaat hij zich al snel vervelen. De hond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte, een Staffordshire-bulterriër die voldoende beweegt is rustiger binnenshuis.

 

 Geschiedenis:

 De Staffordshire-bulterriër is een middelgroot, kortharig hondenras, dat oorspronkelijk gefokt werd voor het stieren- en berengevecht. Honden die zich in het hondengevecht bewezen hadden werden met elkaar gekruist. Uiteindelijk ontstond zo de huidige Staffordshire-bulterriër. Na het verbod op honden- en stierengevechten (1835) is de Staff tot een gewaardeerde metgezel uitgegroeid, zijn bloederig verleden heeft hij achter zich gelaten.

 

 Uiterlijke kenmerken:

 

 Algemeen voorkomen:

 Het ras is heeft een korte, gladde en dichte vacht, is goed gebalanceerd en geproportioneerd, zeer sterk voor zijn grootte, gespierd, actief, vlug en behendig. Het krachtige voorkomen verraadt zijn bulldogafkomst.

 

 Afmetingen:

 Schouderhoogte 35,6-40,6 centimeter (afhankelijk van de relatie tot het gewicht); gewicht reuen 12,7 tot 17,3 kilogram, teven 10,9 tot 15,4 kilogram.

 

 Kleur:

 Gestroomd, zwart rood, reebruin (geelbruin), wit, zwart of blauw of elk van deze kleuren in combinatie met wit. Zwart met rode brand (black and tan) of leverkleur (chocoladebruin) zijn hoogst onwenselijke kleuren.

 

 Specifieke kenmerken:

 De Staffordshire-bulterriër heeft een kort hoofd met een diepe en brede schedel en een duidelijke overgang van de snuit naar schedel. Hij heeft een zwarte neus, korte muil en een sterke kaak met grote, loodrecht ten opzichte van de kaak ingeplante tanden, met een perfecte, gelijkmatige en complete schaarbeet (geen over-/onderbeet). De hond heeft strakke, goed belijnde lippen en uitgesproken kaakspieren. Bij voorkeur heeft een Staffordshire-bulterriër donkergekleurde ogen, maar ze mogen ook in relatie tot de vachtkleur staan. De ogen zijn rond, middelgroot en zo gepositioneerd dat de hond recht voor zich uitkijkt. De oogranden zijn donker. Hij heeft rozen- of halfstaande oren. Grote, hangende, of volledig staande oren zijn hoogst onwenselijk. Hij heeft een gespierde, naar het korte neigende nek, duidelijk afgelijnd en geleidelijk naar de schouder toe verbredend. De Staffordshire-bulterriër heeft rechte, redelijk uit elkaar geplaatste voorbenen en een goede beenstructuur. De voorbenen vertonen op poolshoogte geen enkele vorm van zwakte, terwijl de voeten licht naar buiten staan gedraaid. De schouders zijn iets naar achteren gepositioneerd en hij heeft geen losheid in de ellebogen. De Staffordshire-bulterriër heeft een kort lichaam, een egale rug en een brede, diepe, naar het borstbeen aflopende borstkas. Hij heeft goed gewelfde ribben en veel en goed gedefinieerde spiermassa. De Staffordshire-bulterriër heeft goed gespierde achterpoten, die parallel ten opzichte van elkaar staan, laag geplaatste sprongen en goed gebogen knieën. Zijn voetkussens zijn sterk en middelgroot. Eénkleurige honden hebben zwarte nagels. De staart is middellang en laag aangezet en versmald naar de punt toe. De staart wordt ietwat laag gedragen. De hond beweegt zich moeiteloos met een soepele, krachtige en lenige gang. Zijn benen bewegen zich zowel van voren als van achteren bekeken parallel ten opzichte van elkaar (telgang). Mannelijke honden moeten twee volledig ingedaalde en op het oog normale testikels hebben.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Staffordshire Bull Terriër honden te koop in 3315, Dordrecht - Advertentie 1
3
6 dagen

Nog 1 prachtig Engelse Staffordshire bulterriër reutje beschikbaar

€ 1.600
Staffordshire Bull TerriërLeeftijd: 9 weken
Wie geeft kleine Mylo mooi zwart gestroomd reutje een 5⭐️???? Het is een lieve reu van nu 7 weken oud hij is 28 april Geboren en de laatste die een gouden forever gezin zoekt Hij is ontwormd, gechi
Bakker .Dordrecht
Particulier
Staffordshire Bull Terriër honden te koop in 6042, Roermond - Advertentie 2
9
2 maanden

3 reutjes met fci stamboom - Staffordshire bull terrier

€ 1.500
Staffordshire Bull TerriërLeeftijd: 3 weken
Nog 3 reutjes beschikbaar!! ???? Geboren op 27-03-2022 ???? Met FCI Stamboom!! 5 teefjes ???? ( geen teefjes meer beschikbaar) 3 reutjes ???? foto 1 t/m 8 Voor onze Suuz is dit het eerste nestj
W. Cox .Roermond
Particulier
Staffordshire Bull Terriër honden te koop in 5704, Helmond - Advertentie 3
7
2 jaar

American bully reutje

€ 650
Staffordshire Bull TerriërLeeftijd: 9 weken
Superlieve bully reutje nog te koop. Geboren 28 april. 8 weken uit een nestje van 3. 2 reutjes en 1 teefje te koop 1 reutje nog te zien op foto met zusje. Moeder 3 color, vader bully xl blauw. Opgegro
Sylvia .Helmond
Particulier