Samojeed

Levensduur11 - 15 jaar
GewichtMannelijk:23 - 30kgVrouwelijk:23 - 30kg
HoogteMannelijk:51 - 56cmVrouwelijk: 46 - 51cm
Stamboomja

Introductie van de Samojeed

De Samojeed (Laika Samojedskaja) is een hoogbenig en langharig Russisch (met name West-Siberië) hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt, de Samojeden; het patronaat van de Noordse Kennelunion.

 

 Grootte:

 De schofthoogte van reuen is ongeveer 57 cm en van teven ongeveer 53 cm, maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor.

 

 Vacht:

 De dikke vacht is wit met ruw, uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht. Het is beter dit ras voorzichtig te kammen dan te borstelen om de ondervacht niet te beschadigen.

 

 Aard:

 De Samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando's houdt hem alert.

 

 Opvoeding:

 Alleen een sportieve hondenbezitter kan een goede baas zijn voor de Samojeed. De hond heeft veel beweging en een consequente opvoeding nodig, bij een gebrek aan beweging gaat de hond zijn energie opkroppen wat kan leiden tot ongehoorzaam gedrag. De hond heeft meerdere malen per dag stevige wandelingen nodig om zijn energie kwijt te raken, daarnaast doet de hond ook graag aan training en spelen. Omdat de hond gefokt is met het doel om vriendelijk samen te werken met allerlei vreemde mensen en honden is de hond niet geschikt als waakhond. De lange vacht heeft veel verzorging nodig, vooral zomers kan de vacht veel verharen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Samojeed honden te koop in 1445, Purmerend - Advertentie 1
2
3 dagen

Samojeed teefje

€ 1.100
SamojeedLeeftijd: 4 jaar1 Vrouwelijk
Ik ben met spoed opzoek naar een huisje voor dit lieve teefje. Ze heeft een FCI stamboom en is niet gesteriliseerd. Ze heeft een ontzettend lief karakter en is vriendelijk naar andere honden en kinder
Richard S.Purmerend
Particulier
Samojeed honden te koop in 4561, Hulst - Advertentie 2
4
2 weken

Samojeed pups

€ 10
SamojeedLeeftijd: 10 weken
Samoyeed/samojeed pups te koop. Beide ouders zijn volbloed Samojeeds en groeiden op in volle vrijheid in een huiselijk milieu. Dit ras is zeer lief voor mensen, kinderen en andere huisdieren. Enkel
Jp .Hulst
Particulier
Samojeed honden te koop in 6218, Maastricht - Advertentie 3
11
3 weken

samojeed pups te koop belgie

€ 1.450
SamojeedLeeftijd: 10 weken
Hallo allemaal! Ik heb een super leuk nestje met 6 samojeed pups, 5 teefjes en 1 reutje. (1 teefje en 1 reutje al reeds gereserveerd) De pups zijn geboren op 9 april. De pups zijn al 3 keer ontwor
adak .Maastricht
Particulier