Parson Russell Terriër

Levensduur9 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 8kgVrouwelijk:5 - 8kg
HoogteMannelijk:36 - 36cmVrouwelijk: 33 - 33cm
Stamboomja

Introductie van de Parson Russell Terriër

De Parson Russell-terriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland en sinds juli 1990 wereldwijd erkend door de FCI. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht, maar hij is ook geschikt als gezinshond.

 

 Uiterlijk:

 De reuen bereiken idealiter een schouderhoogte van 36 centimeter en de teefjes 33 centimeter. Er is zowel een gladharige als een ruwharig type, maar in beide gevallen dient de vacht stug en gesloten te zijn. De kleur de hond is voornamelijk wit met een tankleurige, zwarte of driekleur aftekening bij voorkeur aan de kop en bij de aanzet van de staart.

 

 Aard:

 De Parson Russell-terriër is een actieve en slimme hond, brutaal, waaks en soms zelfs overmoedig en dominant. Hij is sociaal, kan goed met andere huisdieren - zelfs katten - overweg en speelt graag met kinderen. Wel wil hij graag achter alles aan wat wegrent, het jachtinstinct valt moeilijk te onderdrukken. Door zijn waaksheid worden vreemden duidelijk aangekondigd. De Parson Russell-terriër is een hond met veel energie en moet elke dag flink kunnen rennen. In een huis met een klein stadstuintje zijn ze niet op hun plaats; buitenaf of op het erf van een boerderij kunnen ze zich uitleven en ook helpen met bestrijden van muizen, mollen en dergelijke.

 

 De Parson Russell Terriër is een zeer actief en enthousiast ras, tijdens het opvoeden moet de hond genoeg spelen en lichaamsbeweging krijgen anders kan de hond hyperactief worden. Met een consequente opvoeding is dit ras goed op te voeden en zeer vriendelijk naar jong en oud. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks. De vacht heeft weinig verzorging nodig alleen verhaart in de zomer redelijk veel.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Parson Russell Terriër honden te koop in 4861, Chaam - Advertentie 1
5
1 maand

Te koop Parson Russel terrier pup

€ 1.000
Parson Russell TerriërLeeftijd: 4 weken
Pup is volledig ontwormt, gechipt en geënt ouders volledig getest waarschijnlijk een tricolor. Beslist de raad van beheer .stamboomnaam is Terrie-Jan off Lesswood.
Pruijssers .Chaam
Particulier
Parson Russell Terriër honden te koop in 6218, Maastricht - Advertentie 2
1
2 maanden

parsonrussellterrier pups

€ 10
Parson Russell TerriërLeeftijd: 10 weken
ik heb nog enkele parson russell terrier pups geboren 10/03/2022 in belgie met stamboom entingen dna chip en paspoort mogen voor nederland met 15 weken incl alle entingen naar hun baasje voor meer
stotijn .Maastricht
Particulier