Dwergschnauzer

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 9kgVrouwelijk:5 - 9kg
HoogteMannelijk:30 - 36cmVrouwelijk: 30 - 36cm
Stamboomja

Introductie van de Dwergschnauzer

Geschiedenis:

 Schnauzer en pinscher zijn in principe hetzelfde ras. Het onderscheid tussen de twee rassen is de vachtstructuur. Oorspronkelijk was de schnauzer, de ruwharige variant, het meest voorkomende type. Hij werd dan ook ruwharige pinscher genoemd.

 

 Vandaag de dag wordt de schnauzer in 3 verschillende maten gefokt:

 - de Riesenschnauzer: 60 tot 70cm in de kleuren zwart en peper & zout

 - de middenslagschnauzer: 45 tot 50 cm, in de kleuren zwart en peper & zout. Dit is de oorspronkelijke schnauzer.

 - de dwergschnauzer: 30 tot 35 cm in de kleuren zwart, wit peper&zout en zwart-zilver

 

 De schnauzer komt oorspronkelijk van Württemberg. Men gebruikte de kleine schnauzer in Zuid-Duitsland als stalhond om ratten en muizen te jagen. Hiervoor ontving hij ook de naam 'Rattler'.

 

 Dwergschnauzer

 De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte evenbeeld van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.

 

 Middenslagschnauzer of schnauzer

 De middenslagschnauzer is het oorspronkelijke type van het ras. Hij is al lang populair in München, waar hij als begeleider van paard en wagen werd gebruikt en met de paarden in de stal leefde. De schnauzer wordt tot 50 cm groot en weegt ongeveer 14 tot 20 kg.

 

 Riesenschnauzer:

 De Riesenschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 60-70 cm en een gewicht van 35 tot 45 kg. De teven zijn iets lichter dan de reuen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Dwergschnauzer honden te koop in 6596, Milsbeek - Advertentie 1
8

Dwergschnauzer pups zwart/zilver

€ 10
DwergschnauzerLeeftijd: 3 weken
Allen Verkocht!!!!!!! Dwergschnauzer pups zwart/zilver Geboren 15-04-2022 4 reutjes en 3 teefjes Geen pups meer beschikbaar Stamboom Dna Geënt Gechipt Ontwormd Paspoort met gezondheidsve
Jan .Milsbeek
Particulier
Dwergschnauzer honden te koop in 4631, Hoogerheide - Advertentie 2
2

Schnauzer pupjes te koop!

€ 10
DwergschnauzerLeeftijd: 5 maanden
Ze zijn meermaals gevaccineerd en ontwormd. Ze kregen reeds een chip en werden geregistreerd bij DogID. Uiteraard zijn onze pups voorzien van een Europees paspoort. U krijgt bij aankoop een wettelijke
Dog Cat and Co .Hoogerheide
Particulier
Dwergschnauzer honden te koop in 6834, Arnhem - Advertentie 3
9
1 maand

Schnauzer miniature puppies

€ 10
DwergschnauzerLeeftijd: 5 maanden
White miniature schnauzer puppies. Born on 01/30/22 FCI documents. Chip, vaccination, EU veterinary passport. Live in Germany. Official Ukrainian breeder. Titled parents. We can deliver puppies by our
Natalia .Arnhem
Particulier