Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Levensduur10 - 13 jaar
GewichtMannelijk:35 - 45kgVrouwelijk:35 - 45kg
HoogteMannelijk:65 - 73cmVrouwelijk: 60 - 68cm
Stamboomja

Introductie van de Berghond van de Maremmen en Abruzzen

De Berghond van de Maremmen en Abruzzen is een hondenras afkomstig uit de gelijknamige gebieden in Italië. De hond wordt ook wel 'Maremma' of 'Maremmano' genoemd. De Maremma is een grote gespierde hond met een gemiddelde schouderhoogte voor de reuen van 70 centimeter en de teven ongeveer 5 centimeter minder. Het gewicht van de reu bedraagt 35 tot 45 kilogram en dat van de teef 30 tot 40 kilogram. Ze hebben een lange witte vacht.

 

 Het ras is 2000 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Azië. De hond wordt gefokt om schaapskuddes te beschermen tegen wolven. De Maremma heeft daarom een moedig, waakzaam maar niet overmatig agressief karakter. Met kinderen en huisdieren kan hij goed overweg.

 

 De Maremma kan een goede huishond zijn maar zoals veel hondenrassen die gefokt zijn om min of meer zelfstandig hun taken te verrichten, heeft de hond een zeer consequente training nodig. Als echte buitenhond heeft de Maremma wel behoefte aan ruimte. Het zijn rustige honden die niet overdreven actief zijn, maar uiteraard wel enige beweging nodig hebben. De vacht heeft relatief gezien weinig verzorging nodig; af en toe borstelen met name als de hond in de rui is, is voldoende.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Berghond van de Maremmen en Abruzzen honden te koop in 4645, Putte - Advertentie 1
12
3 weken

Maremma pups

€ 1.100
Berghond van de Maremmen en AbruzzenLeeftijd: 3 weken
Onze lieve knuffelbeer gaf ons een prachtig nest op 01/06/2022. Een zeer bijzonder ras met typische eigenschappen en persoonlijkheid. Een Maremma is geen "beginners" hond maar is zelfstandig met een
Philippe Verstraete .Putte
Particulier