Shiba

Levensduur12 - 15 jaar
GewichtMannelijk:8 - 11kgVrouwelijk:8 - 11kg
HoogteMannelijk:39 - 41cmVrouwelijk: 36 - 38cm
Stamboomja

Introductie van de Shiba

De Shiba is een Japans hondenras van ongeveer 32-40 cm groot met een gewicht tussen 10 en 15 kg. Hij lijkt qua uiterlijk enigszins op de Akita. Een Shiba kan goed overweg met kinderen en huisdieren. De Shiba is een rashond afkomstig uit Japan, valt onder de kleine rassen en behoort tot de keesachtigen en oertypen. De Shiba heeft een echt oosters uiterlijk: een brede schedel, dikke wangen, kleine driehoekige ogen die een beetje schuin staan en donker van kleur zijn, en de oren zijn driehoekig en rechtopstaand.

 

 De Shiba maakt een statige indruk, beschikt over veel zelfvertrouwen en straalt dat ook uit. Door zijn nieuwsgierigheid ontgaat hem niets. Hij is trouw, vriendelijk, waaks, blaft niet overdreven veel, maar slaat aan wanneer het nodig is. De Shiba is zeker geschikt als huishond. Van nature is het een jachthond op klein wild, vooral vogels worden rechtstandig omhoogspringend uit de lucht geplukt. De Shiba behoort tot de zes inheemse Japanse spits rassen. De Shiba is de kleinste ervan. In de opvoeding dient men consequent te zijn. Dit is omdat angst en teruggetrokken gedrag soms genetisch worden bepaald bij een Shiba. Vandaar is een goede socialisatie onontbeerlijk.

 

 De Shiba heeft het karakter van een leider, is goed in actieve bezigheden en kan ook goed springen en behendigheidsoefeningen doen.

 Het is van nature een rustige hond en zal niet snel iets kapotmaken in huis. De Shiba kan goed alleen zijn, maar heeft wel beweging en aandacht nodig. Met mensen heeft deze hond vaak losse banden. Maar als de Shiba iemand als zijn baasje heeft erkend, dan zal hij er ook naar luisteren. Hij kan goed met andere honden overweg, maar zal wel soms de baas willen zijn. De Shiba is een echte gezinshond, dit ras is dol op kinderen en blijft eigenlijk altijd speels.

 

 Inzet:

 Vroeger werd de Shiba gefokt als jachthond, door zijn redelijk kleine lichaamsbouw kon het o.a. konijnen en ander klein wild onopvallend verassen en zelfstandig doden. Tegenwoordig wordt de hond vaak als gezelschapshond gebruikt.

 

 Algemene verschijning:

 Kleur: rood, zwart/bruin, sesam (mix van rode en zwarte haren), de roomkleurige variant (cream) wordt niet beschouwd als raszuiver

 Staart: teruggekruld

 Ogen: amandelvormig

 Gebit: schaars op elkaar

 Oren: rechtopstaand, driehoekig

 Fouten: vrouwelijk lijkende reu, mannelijk lijkende teef, missen van tanden, hangende oren en te korte of hangende staart, angst.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Shiba honden te koop in 4571, Axel - Advertentie 1
6
5 maanden

Shiba puppy’s

€ 10
ShibaLeeftijd: 4 weken
Begin januari verwachten wij een nestje puppy’s!!! Eigen kweek , huishoudelijk opgevoed Zijn deze morgen geboren , 2 schattige puppy’s
Chris V.Axel
Particulier