Berner Sennenhond

Levensduur7 - 8 jaar
GewichtMannelijk:35 - 55kgVrouwelijk:35 - 55kg
HoogteMannelijk:64 - 70cmVrouwelijk: 58 - 66cm
Stamboomja

Introductie van de Berner Sennenhond

De Berner sennenhond is een grote, krachtig gebouwde berghond van Zwitserse afkomst. De hond heeft een schofthoogte van 64-70 cm (reu) of 58-66 cm (teef) en is overwegend zwart met bruinwitte aftekeningen op kop, borst en poten. De vacht is lang en golvend. De naam van het ras verwijst naar kanton Bern waar deze hond gefokt werd. 'Sennen' betekent zoveel als 'boeren in de Alpen'.

 

 Geschiedenis:

 Beweerd wordt dat het ras afstamt van zwarte dogachtige honden die de Romeinen in Zwitserland importeerden. Hieruit ontwikkelden zich verschillende typen sennenhonden ('boerenhonden'). Deze rassen verdwenen echter geleidelijk totdat een aantal Zwitserse kynologen in het Dürrbachgebied in de buurt van Bern zich gingen toeleggen op het fokken van de huidige Berner sennenhond. De hond die eerst 'Dürrbächler' werd genoemd kreeg zijn huidige naam een jaar na de oprichting van de eerste vereniging voor dit ras in 1908.

 

 Het karakter volgens fokkers:

 De Berner sennenhond hoort een waakzaam maar beheerst karakter te hebben. De waakzaamheid van de Berner beperkt zich tot het terrein en de leden van het eigen gezin. De hond is niet overmatig fel en grijpt alleen in wanneer het echt nodig is. Tegenover eigen mensen is de Berner sennenhond zeer aanhankelijk. De zelfstandigheid die de Berner sennenhond heeft ontwikkeld vanwege de taken waarvoor hij is gefokt, kan leiden tot eigenwijs gedrag. Dit maakt dat het ras een zeer consequente training nodig heeft. De hond kan goed overweg met kinderen.

 

 Gezondheid:

 Het ras heeft weinig genetische variatie waardoor erfelijke ziektes veel voorkomen. Verschillende vormen van kanker treffen de Berner. Ook heupdysplasie, elleboogdysplasie, artritis, autoimmuunziektes en nierproblemen vormen gezondheidsproblemen voor het ras. Nierproblemen kunnen grotendeels worden voorkomen door het continu - de hele dag door - beschikbaar stellen van vers drinkwater.

 Ook ligt het gevaar van een maagtorsie op de loer, dit is meestal dodelijk en kan alleen door direct ingrijpen worden opgelost, de eerste tekenen zijn opzwelling van de buik door gasvorming. De honden hebben geen hoge levensverwachting en worden gemiddeld 8 jaar oud.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Berner Sennenhond honden te koop in 8061, Hasselt - Advertentie 1
9
18 uur
Boost

Mooie gezonde Berner Sennen pups

€ 1.350
Berner SennenhondLeeftijd: 6 weken9 Mannelijk / 9 Vrouwelijk
Onze hond Lou Lou en Pip hebben beide een prachtig nest met pups gekregen van ieder 9. Ze maken het allemaal goed en worden met zorg en liefde grootgebracht. De hondjes groeien en ontwikkelen goed en
C post .Rouveen
Particulier
Berner Sennenhond honden te koop in 5306, Brakel - Advertentie 2
15
3 dagen

Berner Sennen pups met stamboom

€ 10
Berner SennenhondLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk
Onze Senna heeft 11 mei haar eerste nestje gekregen.Twee teefjes en 4 reutjes. Twee reutjes zijn nog beschikbaar. Senna en de dekreu zijn allebei in het bezit van een prima stamboom. Beide ouders zijn
Ellen E.Brakel
Particulier
Berner Sennenhond honden te koop in Achterveld, Leusden - Advertentie 3
5
5 dagen

1 Berner reutje,ouders HD A en ED vrij en stamboom

€ 1.250
Berner SennenhondLeeftijd: 8 weken1 Mannelijk
Ik ben een lief sociaal reutje die net als onze broers en. Zussen een warm huis zoeken.ik ben al krant zindelijk, ik eernal netjes brokjes. Ik wordt veel geborsteld en ook worden we buiten en binnen
Van donselaar .Achterveld
Particulier