Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Landseer ECT

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 72-80 cm, teef 67-72 cm
Gewicht: reu 50-60 kilo, teef 45-55 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Landseer ECT

Geschiedenis:
Het ras wordt herleid op honden die eind 18e, begin 19e eeuw in Engeland geïmporteerd werden vanaf Newfoundland en de oostkust van Canada. In deze dieren moeten kenmerken van Europese berghonden en op waterwild gerichte jachthonden vermengd zijn geweest. Mogelijk hebben ook Indiaanse honden een bijdrage geleverd. Naar verluidt werden de honden in Canada gebruikt als trekdier en voor het binnenhalen van netten en het redden van drenkelingen.

In Engeland werden deze dieren verder ontwikkeld tot de Labrador en de Newfoundlander. De steeds groter gefokte Newfoundlander werd in de eerste helft van de 19e eeuw zeer populair, mede door de afbeeldingen die de populaire Victoriaanse kunstenaar Edwin Landseer ervan maakte. Landseer had een voorliefde voor de wit-zwarte variëteit, die later zijn naam is gaan dragen. Al vroeg werd er gediscussieerd over de vraag of de zwarte Newfoundlander en de wit-zwarte Landseer tot hetzelfde ras gerekend moesten worden. In Engeland werd met de standaard van 1886 bepaald dat er geen andere verschillen tussen de variëteiten zouden mogen bestaan dan de kleur. Een regel die daar tot op de dag van vandaag van kracht is.

In continentaal Europa werd na de Tweede Wereldoorlog echter opnieuw over dit vraagstuk gesproken, ook in Nederland. Als gevolg daarvan werd in 1960 door de FCI de wit-zwarte variëteit als apart ras erkend onder de naam Landseer ECT. Er zijn dus wit-zwarte Newfoundlanders (Landseers) en Landseers ECT. Deze honden lijken veel op elkaar, het meest genoemde verschil is dat de Landseer ECT wat hoger op de benen staat. Zwitserland en Duitsland zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de rasstandaard.


Kenmerken:
De Landseer ECT is een grote en sterke hond. Hij heeft een brede kop met een stop die duidelijk is, maar minder geprononceerd dan bij de Sint Bernard. De voorsnuit is vierkant, de lippen droog. De neus is zwart, de ogen bruin en diepliggend. De middelgrote oren met ronde punten liggen dicht tegen de wangen. Het ras heeft een brede nek zonder grote wammen. De rug is recht en breed, de lendenen en het kruis zijn zeer gespierd en de borst is diep. De staart hangt af tot beneden het spronggewricht. De benen zijn zwaar en sterk, de ellebogen sluiten aan bij de onderlijn van de borstkas. De voeten zijn tussen de tenen voorzien van zwemvliezen.

Hij bezit lang glad haar met een dichte ondervacht die niet snel nat wordt. Het lichaam is wit met zwarte platen, maar hals, borst, buik, benen en staart moeten wit zijn. Meer zwart vinden we aan het hoofd, maar een witte snuit en bles zijn gewenst. Een reu heeft een schofthoogte van 72-80 cm, een teef van 67-72 cm. Het gewicht ligt tussen de 50 en 68 kg.


Karakter:
De Landseer is een zelfstandig ras dat die consequent dient te worden opgevoed. Aandacht is erg belangrijk dus de hond wilt bij veel dingen betrokken zijn. Omdat de Landseer erg houdt van zwemmen springt het graag het water in. Als de baas dat liever niet wilt is een emmertje water (met warm weer) een alternatief. De Landseer is een goede waakhond zonder agressief te zijn. Naast de dagelijkse wandelingen heeft de hond graag de ruimte bv. een grote tuin. De vacht vraagt om geborsteld te worden en verliest in de zomer veel haar.


Bron: Wikipedia

American Akita Lees meer
Australian Shepherd Lees meer
Dalmatiër Lees meer
Tsjechoslowaakse Wolfhond Lees meer
Welsh Corgi Cardigan Lees meer
Old English Sheepdog Lees meer
Flatcoated Retriever Lees meer
Rottweiler Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map