Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Duitse Dog

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 80-90 cm, teef 72-82 cm
Gewicht: reu 70-75 kilo, teef 60-65 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Duitse Dog

Geschiedenis:
Reeds 4000 jaar geleden hadden de Assyriƫrs grote, kort behaarde vechthonden, die men als voorouders van de Duitse dog, de Engelse buldog, de mastiff en de Bordeauxdog mag aanzien. Dat deze honden van de langharige Tibetaanse dog afstammen, die grote gelijkenissen vertoont, kan enkel vermoed worden. De Kelten hebben deze doggen-oerouders naar Engeland en Ierland gebracht.
Duidelijk laat zich de geschiedenis van de Duitse dog vanaf de 16de eeuw tekenen. Toen werden in Engeland sterke, hoogbenige doggen ingevoerd, die uit kruisingen tussen de mastiff en de Ierse wolfshond ontstonden. In het begin van de 17de eeuw werd de fokkerij in Duitsland zelfstandig. Als beren-, everzwijn- en herthond werd hij aan de hof van de vorsten van Duitsland gehouden. Zij waren in staat deze dieren zelfstandig te doden. Voor hun eigen bescherming droegen de doggen 'beschermkledij' die uit dikke doeken was gemaakt. Om de oren te beschermen werden deze meestal kort gecoupeerd.Toen de jachtgewoontes veranderden en drijfjachten stopten, werd de dog een liefhebbersdier. De benaming "Duitse dog" werd voor het eerst in 1878 in Berlijn voorgesteld en in 1888 werd de Deutscher Doggen Club (DDC) gesticht. Op 1 oktober 1893 is de Nederlandse Duitse Doggen Club (NDDC) opgericht, welke daarmee de oudste speciaalclub van Nederland is. Er zijn momenteel 30 Duitse Doggenclubs bekend over de hele wereld.


Uiterlijk:
De Duitse dog is een van de grootste hondenrassen. De lichaamsbouw is krachtig en elegant. Reuen bereiken een schofthoogte van minimaal 80 cm. Hun gewicht ligt tussen de 50 - 80 kg. Ze hebben hoog aangezette, hangende oren.
De vacht is kort en glad aanliggend. Er bestaan drie kleurslagen:
Geel of geel gestroomd met zwart masker
Blauw en zwart uit blauw
Zwart en wit met zwarte vlekken (harlekijn), mantel, platen en grijstijger
De kleurslagen hierboven worden erkend door de Duitse Doggenclub. Echter de grijstijger wordt tegenwoordig ook erkend, alleen nog niet op tentoonstellingen. Het is daar nog geen officiƫle kleurslag

Karakter:
Over het algemeen geldt dat Duitse doggen een stabiel karakter hebben, tolerant zijn tegenover kinderen en geschikt zijn om in een gezin te houden. Voorzichtigheid is - net als bij andere honden - altijd geboden. Bijtincidenten kunnen echter grote gevolgen hebben[1] doordat de kaken en hoektanden aanzienlijk groter zijn dan die van een gemiddelde hond. Vanwege hun formaat en kracht verdient de opvoeding, socialisatie en de africhting op een hondenschool extra aandacht. Duitse doggen dienen over voldoende ruimte te beschikken.


Bron: Wikipedia

Chihuahua langhaar Lees meer
Shih Tzu Lees meer
Barsoi Lees meer
Engelse Bulldog Lees meer
Kuvasz Lees meer
Bearded Collie Lees meer
Australian Cattle Dog Lees meer
Maltezer Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map