Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Schnauzer

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Schnauzer
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 50-55 cm, teef 45-50 cm
Gewicht: reu 14-20 kilo, teef 14-20 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Schnauzer

Geschiedenis:
Schnauzer en pinscher zijn in principe hetzelfde ras. Het onderscheid tussen de twee rassen is de vachtstructuur. Oorspronkelijk was de schnauzer, de ruwharige variant, het meest voorkomende type. Hij werd dan ook ruwharige pinscher genoemd.

Vandaag de dag wordt de schnauzer in 3 verschillende maten gefokt:
- de Riesenschnauzer: 60 tot 70cm in de kleuren zwart en peper & zout
- de middenslagschnauzer: 45 tot 50 cm, in de kleuren zwart en peper & zout. Dit is de oorspronkelijke schnauzer.
- de dwergschnauzer: 30 tot 35 cm in de kleuren zwart, wit peper&zout en zwart-zilver

De schnauzer komt oorspronkelijk van Württemberg. Men gebruikte de kleine schnauzer in Zuid-Duitsland als stalhond om ratten en muizen te jagen. Hiervoor ontving hij ook de naam 'Rattler'.

Dwergschnauzer
De dwergschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 30 tot 35 cm en een gewicht van 4,5 tot 7 kg. Het is het exacte evenbeeld van de grotere schnauzers. De typische dwergschnauzer is attent en waaks. Hij is een goede waak- en begeleidingshond, die ook in een flat kan worden gehouden, als hij maar genoeg beweging krijgt. Hij heeft een ruwe vacht met onderwol in de kleuren zwart, peper/zout, zwart/zilver en wit. Hij dient getrimd en niet geschoren te worden.

Middenslagschnauzer of schnauzer
De middenslagschnauzer is het oorspronkelijke type van het ras. Hij is al lang populair in München, waar hij als begeleider van paard en wagen werd gebruikt en met de paarden in de stal leefde. De schnauzer wordt tot 50 cm groot en weegt ongeveer 14 tot 20 kg.

Riesenschnauzer:
De Riesenschnauzer wordt sinds 1880 gefokt. Hij bereikt een schofthoogte van 60-70 cm en een gewicht van 35 tot 45 kg. De teven zijn iets lichter dan de reuen.

Karakter en opvoeding:
De Schnauzer dient vooral in het begin consequent te worden opgevoed, dan ontwikkelt zicht een trouwe hond. De Schnauzer is een sportieve hond die een paar keer per dag wilt rennen, het is ook een hond dat een spelletje of hindernis niet uit de weg gaat, dit ras is goed geschikt om op hondentraining te gaan. Zijn vacht is makkelijk te onderhouden d.m.v. trimmen en verliest zeer weinig haar.


Bron: Wikipedia

Peruaanse Naakthond Lees meer
Mastin de los Pirineos (Pyreneese Mastiff) Lees meer
Bullmastiff Lees meer
Spinone Italiano Lees meer
Pyreneese Berghond Lees meer
Gordon Setter Lees meer
Samojeed Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map