Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Oostenrijkse Kortharige Pinscher

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Pinscher
Land van herkomst: Oostenrijk
Hoogte: reu 44-50 cm, teef 42-48 cm
Gewicht: reu 16-18 kilo, teef 14-16 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Oostenrijkse Kortharige Pinscher

Uiterlijk:
De Oostenrijkse pinscher heeft kort haar, dat glad aan het lichaam aanligt. De kleuren zijn afgeleiden van lichtgeel over roodbruin tot zwart. Er bestaan ook gestroomde honden. Witte aftekeningen aan kop, borst, buik een voeten zijn toegestaan. Hij heeft een grote ronde neus. De oren hebben geen speciale vorm en komen dan ook in alle mogelijke varianten voor. Hij heeft een ringelstaart. De pinscher bereikt een schofthoogte van 50 cm.

Karakter en gedrag:
De Oostenrijkse pinscher is een levendige, moedige en trouwe hond, die nogal graag blaft. Hij is waaks en tegenover vreemden wantrouwig. Hij heeft een goed waakinstinct als oorspronkelijk erfwaker. De Oostenrijkse Kortharige Pinscher is redelijk makkelijk op te voeden als de hond op een vriendelijke manier wordt behandeld. Het is een ras dat erg gehecht raakt aan zijn baasje en is erg aanhankelijk. Het voelt zicht op een boerderij meer thuis dan in een drukke woonwijk of stad. Het is een uitstekende waakhond die vooral tegen vreemden redelijk snel besluit te blaffen. Deze Pinscher wilt een paar keer per dag de mogelijkheid hebben om te rennen. Hondensport vindt de hond leuk maar is niet noodzakelijk omdat het met wandelen zijn energie al kwijtraakt.

Verzorging:
Zijn vacht is erg goed te onderhouden maar kan redelijk veel haar verliezen in de rui.

Geschiedenis:
Reeds heel vroeg in de geschiedenis is de mens begonnen met een selectie die leidde tot het ontstaan van verschillende rassen. Zo had men ook in West- en Midden-Europa een groep honden die speciaal geschikt was voor het verdelgen van ratten en muizen en tevens als waakhond zijn mannetje stond. Deze honden kwam men vooral tegen op boerderijen. Ze werden Pinschers genoemd. Uit de oorspronkelijke Pinschers ontstonden nog twee andere rassen: de ruwharige Hollandse smoushond en de kortharige Oostenrijkse pinscher. De kortharige Oostenrijkse pinscher staat van alle rassen nog het dichtste bij het oorspronkelijke pinschertype. Ze zijn niet alle gladharig zoals de dwergpinscher en de Duitse pinscher, maar hebben een zwaardere vacht. De Oostenrijkse pinscher is een nog onbedorven hondje, dat pas betrekkelijk kort geleden (1929) werd opgenomen tussen de kynologische erkende rassen, maar als landslag al betrekkelijk oud moet zijn.

In 1970 was het ras zo goed als uitgestorven. Dit omdat er geen Oostenrijker meer met het ras fokte. Door een Nederlands echtpaar is het ras weer uitgegroeid tot nu ongeveer 700 exemplaren, welke vooral leven in landen als Oostenrijk, Italië, Zwitserland, België, Nederland, Denemarken en Duitsland. Tegenover de Duitse pinscher lijkt hij breder en meer robuust.


Bron: Wikipedia

Hollandse Smoushond Lees meer
Thai Ridgeback Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Nachtvlinderhondje Lees meer
Shiba Lees meer
Amerikaanse Bulldog Lees meer
Griffon Bruxellois Lees meer
Teckel langhaar Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map