Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Australian Cattle Dog

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Veedrijvers
Land van herkomst: Australië
Hoogte: reu 46-51 cm, teef 43-48 cm
Gewicht: reu 18-20 kilo, teef 16-19 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Australian Cattle Dog

De Australische veedrijvershond (Engels: Australian Cattle Dog) (ACD) bestaat in de kleuren rood (red speckled) en blauw met tankleur (blue mottled, blue speckled). De geschiedenis van dit hondenras is relatief jong en heeft haar oorsprong in Australië. Veehouder Thomas Hall fokte van 1840 tot 1870 werkhonden om zijn eigen bedrijf te voorzien. Omdat de geïmporteerde Britse herdershonden het ruwe klimaat in Australië niet aankonden en de halfwilde koeien niet konden hanteren, gebruikte hij tamme inheemse dingo's voor de fok. Het resultaat was een stil werkende heeler, een hond, die de koeien in de hakken beet om ze te drijven. Na de dood van Thomas Hall werden zijn bedrijf en de honden verkocht en zo werden zij verspreid. Op het einde van de 19e eeuw stond de ACD in de focus van enkele fokkers. In 1903 stelde Robert Kaleski de rasstandaard op. Schofthoogte 43 tot 51 centimeter, gewicht 16 tot 20 kilogram.

Opvoeding:
De Australische veedrijvershond heeft een zeer consequente, maar faire opvoeding nodig. Hij heeft een goede opvattingsgave en leert snel. Een goede opvoeding is een vereiste voor deze hond. Men vermijdt daarmee, dat hij zichzelf of anderen in gevaar brengt. Bovendien heeft een goed opgevoede hond het voordeel van vrijheid. De hond is zonder leiband onder controle te houden en men kan hem overal meenemen. Het is belangrijk onmiddellijk met de opvoeding te beginnen als hij in huis komt. Alleen zo zal hij speels leren wat met het ouder worden maar moeizaam kan aangeleerd worden.

Gebruiksdoel:
Familiehond: Het overwegend deel van de Australische veedrijvershond is een familiehond.
Therapiehond: Een cattle dog doet veel dingen met plezier, bv. een bezoek in een tehuis.
Hondensport: Agility (behendigheid), Obedience (gehoorzaamheid), enz.
Een deel van de cattle dogs kan ook vandaag nog bij een kudde koeien werken. Voor de jacht zijn deze honden niet bruikbaar.


Bron: Wikipedia

Engelse Cocker Spaniel Lees meer
Afghaanse Windhond Lees meer
Bolognezer Lees meer
Old English Sheepdog Lees meer
Lakeland Terriër Lees meer
Duitse Staande Hond Langhaar Lees meer
Poedel Toy Lees meer
West Highland White Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map