Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Oudduitse Herdershond

Dit ras is niet officieel FCI erkend
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 60-67 cm, teef 55-62 cm
Gewicht: reu 32-42 kilo, teef 27-37 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Oudduitse Herdershond

Herkomst:
De betekenis van Oudduitse Herdershond heeft niet zo zeer te maken dat het een oud ras is, vroeger werden er veel herdershonden gefokt met het uiterlijk van de tegenwoordige Duitse Herder waarvan het ras nog onbekend was. Er is besloten een rasstandaard te maken met rasnaam "Duitse Herder". Alle herders die niet perfect voldeden aan het rasstandaard kregen de naam Oudduitse Herder. Over het algemeen was vaak de vacht te lang of was de herdershond te klein of groot.

Inzet:
Omdat dit ras net als de Duitse Herder gehoorzaam is en erg goed kan leren kan dit ras voor zeer veel dingen ingezet o.a. speurhond, waakhond, politiehond en gezelschapshond.

Karakter en opvoeding:
De Oudduitse Herder is een gehoorzame hond die een consequente opvoeding nodig heeft en graag bezig is met training, spelen met andere honden en andere sportieve activiteiten. Het is belangrijk om 3 keer op een dag goed uit te laten omdat de hond anders te zwaar kan worden. Verder is dit ras waaks en alert, en een erg leuke gezinshond. Het is wel zo dat dit ras redelijk veel haar kan verliezen als het in de rui is.


Mexicaanse Naakthond Lees meer
Engelse Setter Lees meer
Groenlandhond Lees meer
Griffon Belge Lees meer
Mastino Napoletano Lees meer
Griffon Blue de Gascogne Lees meer
Dogo Argentino Lees meer
Dingo Lees meer