Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Oudduitse Herdershond

Dit ras is niet officieel FCI erkend
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 60-67 cm, teef 55-62 cm
Gewicht: reu 32-42 kilo, teef 27-37 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Oudduitse Herdershond

Herkomst:
De betekenis van Oudduitse Herdershond heeft niet zo zeer te maken dat het een oud ras is, vroeger werden er veel herdershonden gefokt met het uiterlijk van de tegenwoordige Duitse Herder waarvan het ras nog onbekend was. Er is besloten een rasstandaard te maken met rasnaam "Duitse Herder". Alle herders die niet perfect voldeden aan het rasstandaard kregen de naam Oudduitse Herder. Over het algemeen was vaak de vacht te lang of was de herdershond te klein of groot.

Inzet:
Omdat dit ras net als de Duitse Herder gehoorzaam is en erg goed kan leren kan dit ras voor zeer veel dingen ingezet o.a. speurhond, waakhond, politiehond en gezelschapshond.

Karakter en opvoeding:
De Oudduitse Herder is een gehoorzame hond die een consequente opvoeding nodig heeft en graag bezig is met training, spelen met andere honden en andere sportieve activiteiten. Het is belangrijk om 3 keer op een dag goed uit te laten omdat de hond anders te zwaar kan worden. Verder is dit ras waaks en alert, en een erg leuke gezinshond. Het is wel zo dat dit ras redelijk veel haar kan verliezen als het in de rui is.


Staffordshire Bull Terriër Lees meer
American Akita Lees meer
Duitse Pinscher Lees meer
Beagle Lees meer
Schotse Herdershond langhaar Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Dandie Dinmont Terriër Lees meer
American Staffordshire Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map