Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Komondor

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Hongarije
Hoogte: reu 70-75 cm, teef 65-70 cm
Gewicht: reu 50-60 kilo, teef 40-50 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Komondor

Uiterlijk en gewicht:
De komondor heeft een robuust lichaam. Hij heeft een dichte, viltige, lange, ivoorkleurige vacht. De oren zijn middelhoog ingeplant. Reuen hebben een schofthoogte van 70-80 centimeter, teven van 65-70 centimeter. Reuen bereiken een gewicht van 50-60 kilogram, teven van 40-50 kilogram.

Inzet:
De Komondor is een Hongaarse Herdershond die wordt ingezet om vee te bewaken, ook werd dit ras gebruikt als waakhond. Door zijn dikke wollige vacht raakte de hond niet snel gewond tijdens gevechten.

Karakter en opvoeding:
De komondor is een zelfstandige en dominante hond. Hij is waaks, moedig, sociaal, trouw en blaft enkel als het nodig is. Hij is wantrouwig tegenover vreemden. De Komondor is niet makkelijk om op te voeden, het is een erg zelfstandig hond die zich alleen laat leiden door een consequente baas. Het heeft snel de neiging zijn eigen gang te gaan en de baas te negeren. Door zijn lange zware vacht is dit ras ongeschikt om fanatiek sportieve activiteiten te beoefenen, de hond heeft weinig lichaamsbeweging nodig. Zijn opvallende vacht heeft veel verzorging nodig, vooral als het met slecht weer naar buiten gaat. Het duurt lang voordat de vacht is opgedroogd en moet vaak met een doek worden gedroogd. De vacht verliest weinig haar, alleen kan het vuiligheid van buiten mee naar binnen nemen.

Verzorging:
De komondor wordt nooit geborsteld of gekamd, zodat zich de rastypische viltige vacht kan vormen. Wanneer men de hond wil wassen of baden moet er rekening mee worden gehouden dat de vilt lange tijd nodig heeft om te drogen.


Ierse Wolfhond Lees meer
Zwarte Russische Terriƫr Lees meer
Schipperke Lees meer
Drentsche Patrijshond Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Basset fauve de Bretagne Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
Whippet Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map