Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Italië
Hoogte: reu 65-73 cm, teef 60-68 cm
Gewicht: reu 35-45 kilo, teef 30-40 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Berghond van de Maremmen en Abruzzen

De Berghond van de Maremmen en Abruzzen is een hondenras afkomstig uit de gelijknamige gebieden in Italië. De hond wordt ook wel 'Maremma' of 'Maremmano' genoemd. De Maremma is een grote gespierde hond met een gemiddelde schouderhoogte voor de reuen van 70 centimeter en de teven ongeveer 5 centimeter minder. Het gewicht van de reu bedraagt 35 tot 45 kilogram en dat van de teef 30 tot 40 kilogram. Ze hebben een lange witte vacht.

Het ras is 2000 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Azië. De hond wordt gefokt om schaapskuddes te beschermen tegen wolven. De Maremma heeft daarom een moedig, waakzaam maar niet overmatig agressief karakter. Met kinderen en huisdieren kan hij goed overweg.

De Maremma kan een goede huishond zijn maar zoals veel hondenrassen die gefokt zijn om min of meer zelfstandig hun taken te verrichten, heeft de hond een zeer consequente training nodig. Als echte buitenhond heeft de Maremma wel behoefte aan ruimte. Het zijn rustige honden die niet overdreven actief zijn, maar uiteraard wel enige beweging nodig hebben. De vacht heeft relatief gezien weinig verzorging nodig; af en toe borstelen met name als de hond in de rui is, is voldoende.


Bron: Wikipedia

Duitse Dog Lees meer
Tibetaanse Terriër Lees meer
Schotse Terriër Lees meer
Shetland Sheepdog (Sheltie) Lees meer
Oostenrijkse Kortharige Pinscher Lees meer
Australian Shepherd Lees meer
Beierse Bergzweethond Lees meer
Mechelse Herder Lees meer