Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Welsh Corgi Cardigan

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 30-35 cm, teef 25-30 cm
Gewicht: reu 12-14 kilo, teef 10-12 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Welsh Corgi Cardigan

De Welsh corgi cardigan is een goede huishond en is vriendelijk tegenover kinderen. Oorspronkelijk is dit ras gefokt als veedrijver. Hij stuurt het vee door naar de hielen te happen. Door zijn geringe hoogte kan hij een trap van een koe of paard ontwijken. Door zijn oorspronkelijk werk is het een zelfstandige hond, die goed kan samenwerken met zijn baas. Daardoor is dit ras zeer geschikt is voor diverse hondensporten zoals flyball of behendigheid.

Uiterlijk:
De cardigan is iets groter dan de Welsh corgi Pembroke. Hij heeft staande middelgrote oren. De vacht is van gemiddelde lengte en hij heeft een dichte ondervacht. Met een schofthoogte van rond de 30 centimeter en een gewicht van 12 tot 16 kilogram behoort hij tot de kleine hondenrassen. Er wordt aangenomen dat het ras bestaat uit nakomelingen van de Zweedse Vallhund, die via de Vikingen in Wales terechtgekomen zijn. De vertaling van “Cor gi” is vanuit het Welsh letterlijk “dwerghond.” De corgi is de kleinste hond uit de herdersgroep.

Karakter en opvoeding:
De Welsh Corgi Cardigan is opvoedbaar. Doordat de hond laag en klein is heeft het minder lichaamsbeweging nodig als de meeste andere herders. Een paar keer een stuk rennen per dag is vaak genoeg. Dit type hond is niet echt geschikt om succesvol hondensport te beoefenen omdat zijn lichaam daar relatief klein voor is. De Welsh Corgi Cardigan vraagt weinig verzorging en de vacht is makkelijk te onderhouden.


Bron: Wikipedia

Japanse Spits Lees meer
Schnauzer Lees meer
Aidi Lees meer
Basenji Lees meer
Entlebucher Sennenhond Lees meer
Podenco Ibicenco Lees meer
Dwergpinscher Lees meer
Ierse Water Spaniel Lees meer