Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Briard

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 62-68 cm, teef 56-64 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Briard

De briard is een rustige, langharige herder met goede proporties. Hij heeft een alert karakter en is erg intelligent. Niet nerveus, rustig in huis, en enthousiast bij activiteiten. Hij is in staat een zeer goede band met zijn baas op te bouwen en een echte kindervriend.

Uiterlijk:
De briard bestaat in drie kleurvariëteiten: zwart (Frans: noir'), fauve en grijs. Een bijzonder kenmerk van de briard is dat hij aan zijn achterpoten dubbele Hubertusklauwen heeft. Teven hebben een schofthoogte van 56 tot 64 centimeter en reuen van 62 tot 68 centimeter. Het gewicht van de reu varieert van 30 tot 36 kilogram, die van de teef van 28 tot 32 kilogram.

Gebruik:
Oorspronkelijk werd de briard gebruikt als zelfstandige herdershond voor schapen, en het zoeken naar truffels. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger gebruikt als berichten- en reddingshond. Briards doen tegenwoordig enthousiast mee aan veel verschillende hondensporten. Ook als reddingshond, hulphond en aaihond wordt hij ingezet. De schrandere Briard is een veelzijdige hond die met enthousiasme voor zijn baas werkt.


Bron: Wikipedia

Poedel Middenslag Lees meer
Griffon Bruxellois Lees meer
Landseer ECT Lees meer
Basenji Lees meer
Boston Terriër Lees meer
Bull Terriër Miniatuur Lees meer
Dingo Lees meer
Dwergpinscher Lees meer