Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen

Tervuerense Herder

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 60-65 cm, teef 55-60 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Tervuerense Herder

De Tervuerense herder moet, net zoals zijn naaste familielid de Groenendaeler, van jongs af aan gewend raken aan kinderen en andere huisdieren, dan levert dat later geen enkel probleem op. Ze zijn aanhankelijk en zijn het liefst dicht bij hun baas. Zoals alle Belgische herders wordt hij vaak als gezinshond of beschermhond gehouden. De Tervuerense herder is razend intelligent. Het is aanbevelenswaardig deze hond van jongs af aan zijn plaats te leren kennen. Dan biedt hij als hij ouder is weinig problemen, al zal hij altijd blijven proberen promotie te maken in de roedel.

Uiterlijk:
Ze komen voor in rood, grijsbruin gemêleerd en alle kleurschakeringen van grijs en bruin tot en met een zwart masker is altijd verplicht. De kleuren hebben allemaal een naam, zoals grijs: Gris charbonné is. Beharing is lang en ze hebben een typishe 'kraag'. Zijn schofthoogte is 56 tot 66 centimeter, afwijking van enkele centimeters naar boven of naar beneden is toegestaan. Zijn gewicht kan hierdoor variëren van 25 tot 35 kilogram.

Verzorging:
Deze honden mogen niet te veel gekamd of geborsteld worden, aangezien anders de dikke ondervacht beschadigd zou kunnen worden. Tijdens de rui kan een grofgetande kam wel goede diensten bewijzen. Veelvuldig borstelen van een tervuerens herder buiten de rui periode heeft alleen maar tot gevolg dat de hond nog meer haar verliest. Tervuerense hebben veel beweging en aandacht nodig. De honden moeten goed getraind zijn want ze houden van beweging, zoals achter een bal of frisbee aan rennen. Tervuerense herders hebben en consequente maar vriendelijke opvoeding nodig door hun gevoelige en speelse aard.


Bron: Wikipedia

Sint Bernard Lees meer
Tervuerense Herder Lees meer
Markiesje Lees meer
Keeshond Dwerg Lees meer
Duitse Herder Lees meer
Basset fauve de Bretagne Lees meer
Sealyham Terriër Lees meer
Picardische Herdershond Lees meer