Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Picardische Herdershond

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 60-65 cm, teef 55-60 cm
Gewicht: reu 23-27 kilo, teef 27-31 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Picardische Herdershond

Geschiedenis:
De Picardische herdershond zou rond 800 met de Kelten in Picardië zijn gekomen. De Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben het ras zwaar gedecimeerd en waren er te weinig fokdieren. Mede hierdoor is het ras ingefokt.

Uiterlijk:
De oren van de Picardische herdershond zijn middelgroot en staande. De vacht is ruw, recht en dicht. Hij bestaat in de kleuren fauve en grijs. Afhankelijk van het geslacht bereikt hij een schofthoogte van 55 - 68 centimeter en een gewicht van 23-32 kilogram.

Karakter:
De Picardische herdershond is geen hond voor beginners. De karaktereigenschappen van de Picardische herdershond zijn: zeer trouw en betrouwbaar, steeds oplettend, waakzaam, zelfstandig, met doorzettingsvermogen, intelligent, bereid te gehoorzamen en begaafd met de ware herdershondenaard. De Picardische herdershond heeft een sterk gevoel voor leiding en rangorde. Het is niet een hond voor iedereen. Hij heeft een duidelijke leiding nodig, leert snel en kan daardoor vrij snel tekenen van verveling vertonen. De Picardische herdershond is geschikt voor vele takken van hondensport.

Beweging:
De hond moet veel beweging krijgen, want anders wordt hij of zij dik. Zo'n drie keer per dag uitlaten is genoeg, maar het kan natuurlijk ook vaker. Net als bijna alle andere door mensen gehouden dieren mogen ze tijdens de groei niet overbelast worden door te zware werkzaamheden. Picardische herdershond zijn sterk en dol op spelen.


Peruaanse Naakthond Lees meer
Spinone Italiano Lees meer
Kerry Blue Terriër Lees meer
Bloedhond Lees meer
Skye Terriër Lees meer
Riesenschnauzer Lees meer
Teckel langhaar Lees meer
Chesapeake Bay Retriever Lees meer