Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Weimarse Staande Hond langhaar

Groep: Staande honden
Subgroep: Continentale staande honden
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 60-70 cm, teef 55-65 cm
Gewicht: reu 35-40 kilo, teef 30-35 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Weimarse Staande Hond langhaar

De Weimarse staande hond is een vriendelijke, werkwillige en intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn prima geschikt voor de jacht, niet bang van water, maar ook als gezinshond geeft hij, mits goed gesocialiseerd, - wat belangrijk is voor alle honden - geen problemen.
De Weimarse staande hond leert snel, hij heeft de wil to please, maar toch moet zijn baas wel de baas zijn, aangezien de hond vrij dominant is.

Uiterlijk:
De Weimarse staande hond heeft een schofthoogte van 59 tot 70 cm, de teven zijn kleiner, de schofthoogte hiervan varieert tussen 57 en 65 centimeter. De weimaraner kan een kortharige of een langharige vacht hebben, maar alleen in de kleuren zilver, reebruin of muisgrijs. Het gewicht ligt tussen de 27 en 40 kilogram.

Geschiedenis:
De Weimarse staande hond of Weimaraner is een Duits hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het opsporen van groot wild, zoals beren, en als jachthond. Over het ontstaan van het ras is weinig bekend, maar het is zeker dat de hond aan het begin van de negentiende eeuw in Weimar gehouden werd aan het op jacht beluste hof van Karl August, de groothertog van Saksen-Weimar-Eisenach.


Bron: Wikipedia

Keeshond Dwerg Lees meer
Australian Cattle Dog Lees meer
Pharaohond Lees meer
Japanse Spaniel Lees meer
Norwich Terriër Lees meer
Tervuerense Herder Lees meer
Mudi Lees meer
Chesapeake Bay Retriever Lees meer