Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Finse Spits

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse jachthonden
Land van herkomst: Finland
Hoogte: reu 45-50 cm, teef 40-45 cm
Gewicht: reu 12-14 kilo, teef 10-12 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Finse Spits

De Finse spits of Finse keeshond is een hondenras die van oorsprong uit Finland komt. Van het ras wordt vermoed dat het al een oud ras is, en oorspronkelijk werd gefokt als jachthond. Hij wordt vooral gebruikt om te blaffen tegen prooidieren die bomen in vluchten zoals eekhoorns, maar kan ook worden gebruikt voor de jacht op elanden en edelherten. Sommige honden staan erom bekend zelfs achter een beer aan te gaan. Met zijn geblaf lokt hij de jagers direct naar de prooien. In zijn land van oorsprong wordt de hond ondanks zijn geringe formaat nog altijd als jachthond gebruikt. In andere landen is hij vooral een huisdier vanwege zijn rustige gedrag en het feit dat hij goed met kinderen overweg kan.

Uiterlijk:
De Finse spits heeft een lichaam dat evenlang of iets korter is dan de hoogte van de hond. De vrouwtjes zijn vaak iets kleiner. De Finse spits is een hond met een dubbele vacht. De ondervacht is lichter van kleur dan de bovenvacht. De ondervacht wordt twee keer per jaar vervangen. De vacht is makkelijk te verzorgen, maar het verharen is absoluut noodzakelijk.

Finse Spits puppies worden vaak beschreven als identiek aan een welp van een vos. Ze worden geboren met donker grijs/zwart/bruin haar. De kleur van een volwassen hond verschijnt pas na vier maanden. De kleur van een volwassen hond moet rood zijn, maar dit kan wel verschillende tinten rood zijn. De neus en lippen moeten altijd zwart zijn.

De kop van de Finse Spits is middelgroot en kegelvormig, met een lange snuit en een niet echt duidelijke neusvoorhoofd verbinding. De ogen hebben normaal formaat. Ze zijn amandelvormig en donker van kleur. De hond heeft kleine puntige oren die dicht bij elkaar staan.


Bron: Wikipedia

Hovawart Lees meer
Briard Lees meer
Markiesje Lees meer
Manchester Terriër Lees meer
Poedel Lees meer
Newfoundlander Lees meer
Groenlandhond Lees meer
Tervuerense Herder Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map