Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Podenco Ibicenco

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Oertype
Land van herkomst: Spanje
Hoogte: reu 66-72 cm, teef 60-67 cm
Gewicht: reu 28-32 kilo, teef 26-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Podenco Ibicenco

De Podenco ibicenco is een hondenras dat afkomstig is van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten oosten van Spanje, die een autonome regio is van dat land. Het is een jachthond, die onder meer jaagt op konijnen en hazen. Het ras is verwant aan de Pharaohond. Een volwassen reu is ongeveer 69 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 64 centimeter.

De Podenco ibicenco is bovenal aanhankelijk en is een trouwe metgezel, iets dat in zijn geschiedenis ligt opgesloten. De Podenco ibicenco is een liefdevolle hond, die een zeer sterke relatie met zijn eigenaar en de eventuele gezinsleden ontwikkelt, derhalve is de Podenco ibicenco erg gevoelig aangelegd: een lichte stemverheffing brengt de hond al uit zijn element. Zo alert als de hond buiten is, zo rustig is hij in het huis. Een bezoeker zal de aanwezigheid van de Podenco ibicenco nauwelijks opmerken, een Podenco ibicenco heeft doorgaans weinig op met vreemden en kenmerkt zich in zijn benadering naar buitenstaanders noch door overmatig enthousiast, noch door agressief gedrag. De Podenco ibicenco is vriendelijk, doch ietwat afstandelijk naar buitenstaanders. De Podenco ibicenco kan, afhankelijk van zijn stemming, zeer rustig, of zenuwachtig gedrag vertonen, de hond is erg gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Als, tijdens de jacht, het instinct van de Podenco ibicenco de overhand heeft, zijn commando's aan dovemansoren besteed, de Podenco ibicenco kan dan ook beter aangelijnd worden uitgelaten. De Podenco wordt ook gebruikt als showhond en mag zich verheugen op een toenemende mate van waardering jegens hem, als gezinshond.


Sealyham Terriër Lees meer
Groenendaeler Lees meer
Mechelse Herder Lees meer
Slovensky Cuvac Lees meer
Bichon Frisé Lees meer
Bull Terriër Miniatuur Lees meer
Petit Brabançon Lees meer
Tervuerense Herder Lees meer