Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Hollandse Smoushond

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Schnauzer
Land van herkomst: Nederland
Hoogte: reu 37-42 cm, teef 35-40 cm
Gewicht: reu 9-10 kilo, teef 8-9 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Hollandse Smoushond

Geschiedenis:
Begin 20e eeuw was de smoushond met name in Amsterdam populair vanwege het vrijhouden van de stallen van ongedierte. De herkomst is niet helemaal bekend, maar ze kwamen waarschijnlijk via de Rotterdamse haven vanuit Duitsland. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het laatste nest in het stamboek bijgeschreven, waarna het tot 1973 duurde voor de Hollandse smoushond weer in de belangstelling kwam. Enige liefhebbers startten een terugfokprogramma en op 1 april 1978 werd de Hollandse Smoushonden Club opgericht. Vanwege het terugfokprogramma worden alle honden intensief gevolgd, wat ook inhoudt, dat honden alleen in Nederland geplaatst worden. Van eigenaren wordt verwacht, dat men met een voor de fok goedgekeurde hond minimaal 1 nestje fokt, dus smousjes worden in de huiselijke kring grootgebracht om zich zo tot goede sociale honden te ontwikkelen. Het is een stevig gebouwde 'vierkante' hond met een vrolijk, vrij karakter, die wel van flink wat beweging houdt.

Uiterlijk:
Het hoofd van de Hollandse smoushond is zeer opvallend. Van boven gezien is hij breed en kort. De oren zijn hoog ingeplant en vallen zijdelings langs de wangen naar beneden, deze zijn klein, dun en driehoekig. Het gezicht heeft flink wat garnituur. De ronde ogen donker met een donkere rand. Op het lichaam van de Hollandse smoushond is de vacht ruw en hard en ongeveer 4 tot 7 cm lang. De kleur van de vacht is geel in alle variƫteiten. De Hollandse smoushond bereikt een schofthoogte van 35 tot 42 cm en heeft een gewicht van 9 tot 10 kg.


Bron: Wikipedia

Sloughi Lees meer
Puli Lees meer
Italiaans Windhondje Lees meer
Labradoodle Lees meer
Mudi Lees meer
Finse Spits Lees meer
Boston Terriƫr Lees meer
Chihuahua langhaar Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map