Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen

Pitbull Terriër

Dit ras is niet officieel FCI erkend
Land van herkomst: VS
Hoogte: reu 45-50 cm, teef 40-45 cm
Gewicht: reu 20-22 kilo, teef 18-20 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Pitbull Terriër

Een pitbull is geen hondenras, al wordt dit vaak gedacht. Een pitbull wordt gemaakt door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw. De Amerikaanse Pitbull terriër, Indiase Bulterriër, Amerikaanse Staffordshireterriër, Staffordshire-bulterriër, Dogo argentino, Bulterriër, Bulldog worden gebruikt om ongeregistreerde raskruisingen mee te maken. Het American Pit Bull Terrier ras is in Amerika wel erkend en kan daar nog steeds geregistreerd gefokt worden maar dan betreft het raszuivere kruisingen binnen het ras.

Uiterlijk:
De pitbull wekt de indruk krachtig te zijn in verhouding tot de grootte van zijn lichaam. Alle delen van het lichaam zijn in verhouding: stevig gespierd, atletisch en gracieus. Hij is 'stocky': dat wil zeggen vierkant, geblokt, gezet - nooit afgetraind, niet langbenig of 'racy' (neiging naar windhondachtige) in zijn omlijning.

Karakter:
De pitbull is een moedige, vastberaden en intelligente hond. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een pitbull is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. In zijn contacten met andere honden kan de pitbull soms als eenling optreden: deze verlopen voor sommige dieren op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee pitbull reuen kunnen dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de pitbull vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, meestal geen probleem.

Omgang:
Een pitbull is makkelijk in het onderhoud. Hij heeft een groot leervermogen, dat hij ook zal aanwenden. Naar de pitbull toe dient consequent te worden opgetreden, hij heeft behoefte aan duidelijkheid. De energieke pitbull is dol op spelletjes, de intelligente pitbull dient te worden uitgedaagd, anders gaat hij zich al snel vervelen. De hond heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte, een pitbull die voldoende beweegt is rustiger binnenshuis.


Heidewachtel Lees meer
Lhasa Apso Lees meer
Pharaohond Lees meer
Finse Lappenhond Lees meer
Mudi Lees meer
Hovawart Lees meer
Poedel Lees meer
Griffon Fauve de Bretagne Lees meer