Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Galgo Español

Groep: Windhonden
Subgroep: Kortharige windhonden
Land van herkomst: Spanje
Hoogte: reu 62-70 cm, teef 60-68 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Galgo Español

De galgo español is afkomstig uit Spanje. Deze windhond is al honderden jaren raszuiver en waar oorspronkelijk vooral terug te vinden op boerderijen. Vroeger diende de hond als jachthond op o.a. hazen en wolven, tegenwoordig vaak als sportieve gezinshond. Door zijn snelheid en behendigheid is de Galgo geschikt voor alle hondentrainingen. Een volwassen reu is ongeveer 68 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 65 centimeter.

De Galgo Espanol stamt af van uit Groot-Brittannië geïmporteerde Greyhounds en uit Marokko afkomstige Sloughis. De Galgo lijkt in veel opzichten op een Greyhound. De Greyhound is iets groter. De Greyhound is op het rechte stuk sneller dan Galgo. De Galgo is echter wendbaarder en meer geschikt voor de jacht op ruw terrein. Tevens is de Galgo minder gevoelig voor blessures. De Galgo is een sterke en harde hond. Ze zijn heel makkelijk te houden als huishond. Erg lief voor het gezin, iets rustiger en afstandelijker tegen vreemden, maar niet of nauwelijks waaks.

De Galgo Español gedraagt zich binnenshuis rustig en vriendelijk, ook andere huisdieren zoals katten zijn geen probleem. Zodra de hond buiten is wordt de hond actief en heeft zin om te bewegen, grote passies van de Galgo zijn apporteren, rennen en spelen. Aan die behoeften moet dagelijks worden voldaan anders kan de hond zich minder prettig gaan voelen. Als de hond tijdens het wandelen de geur van wild ruikt bestaat de kans dat de hond ervandoor sprint, commando's van de baas worden dan genegeerd. De meeste Galgo's zijn niet echt geschikt als waakhond omdat ze vaak niet territoriaal zijn ingesteld. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest niet veel haar.


Airedale Terriër Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Laekense Herdershond Lees meer
Boxer Lees meer
Chesapeake Bay Retriever Lees meer
Grote Zwitserse Sennenhond Lees meer
Lakeland Terriër Lees meer
Peruaanse Naakthond Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map