Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Afghaanse Windhond

Groep: Windhonden
Subgroep: Langharige windhonden
Land van herkomst: Afghanistan
Hoogte: reu 68-74 cm, teef 63-69 cm
Gewicht: reu 26-28 kilo, teef 24-26 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Afghaanse Windhond

De Afghaanse windhond is een hondenras uit de groep van windhonden. Hij werd gebruikt om op wild te jagen, maar is tegenwoordig ook familie- en waakhond en soms wel schapenhoeder. Rond 1900 kwamen de eerste Afghaanse windhonden naar Europa, en werden meteen bekend door hun optredens als ren- en tentoonstellingshond. Tegenwoordig geniet hij nog steeds bekendheid als tentoonstellingshond, maar de populariteit is een beetje afgenomen waardoor hij zeldzamer aan het worden is.

Herkomst:
De Afghaanse windhond heeft een zeer oude geschiedenis. Het ras, dat ooit Kabulhond werd genoemd, werd 4000 jaar geleden al afgebeeld op Afghaanse tekeningen en is ook te zien op een Grieks wandtapijt dat dateert uit de 6e eeuw v. Christus. Hij werd in Afghanistan al eeuwenlang gebruikt als jachthond. Er bestonden oorspronkelijk twee rassen, de vlakte-Afghaan en de berg-Afghaan. De vlakte-Afghaan werd gebruikt in de vlakke gebieden om op te jagen op hazen, antilopen, gazelles, wolven en sneeuwluipaarden. De berg-Afghaan werd gebruikt in de bergen om op steenbokken en bergherten te jagen en stamt oorspronkelijk af van de Quintus Canem. Rond 1900 kwamen de eerste Afghanen naar Engeland, om vervolgens zich te verspreiden over Europa. In Engeland werd er een rasstandaard ontwikkeld, waardoor we nu nog maar één soort kennen.

Algemeen voorkomen:
De Afghaanse windhond is een middelgrote, harmonisch gebouwde windhond. De reuen hebben een schofthoogte van 68 tot 74 centimeter, teven meten 63 tot 69 cm. De Afghaanse windhond mag in alle kleuren voorkomen. Hij heeft een zeer lange vacht, behalve bij de neus, daar is het haar kort. De vacht heeft een zeer fijne structuur op de borstkas. De Afghaanse windhond heeft vrij grote voeten.

Populariteit:
De Afghaanse windhond komt voor in de animatiefilms waaronder, Balto (als Sylvie), Lady en de Vagebond II: Rakkers Avontuur (als Ruby). De Afghaanse windhond verscheen ook op de 101 Dalmatiërs. Ook krantenadvertenties en in modebladen wordt de hond regelmatig afgebeeld. Op 3 augustus 2005 heeft de Koreaanse wetenschapper Hwang Woo-Suk aangekondigd dat zijn team van onderzoekers met succes de eerste hond hadden gekloond, een Afghaanse windhond, genaamd Snuppy, die de eerste gekloonde hond werd in de geschiedenis.

Aard:
De Afghaanse Windhond is vrij onafhankelijk en heeft een levendige, vriendelijke maar gevoelige aard. Hoewel ze enigszins afstandelijk zijn, verlangen ze toch naar hun baas als die afwezig is. Afghaanse windhonden hebben zoals alle honden die tot de rasgroep van de windhonden behoren, heel veel beweging nodig.


Bron: Wikipedia

Schipperke Lees meer
Barbet Lees meer
Clumber Spaniel Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
Bastaard Lees meer
Grote Münsterländer Lees meer
Sealyham Terriër Lees meer
Griffon Blue de Gascogne Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map