Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Griffon Bruxellois

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Kleine Belgische rassen
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 45-50 cm, teef 40-45 cm
Gewicht: reu 4-5 kilo, teef 5-6 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Griffon Bruxellois

Geschiedenis:
De Griffon bruxellois is afkomstig uit België. Het ras is nauw verwant aan de Griffon belge en de Petit Brabançon. De Griffon bruxellois had bijna de Tweede Wereldoorlog niet overleefd, maar er waren toch nog genoeg exemplaren om er weer mee te fokken. Het aantal is sindsdien wel weer toegenomen, maar het dier is zeldzaam gebleven. Het ras wordt gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen dier is ongeveer 32 centimeter hoog. Het aantal is sindsdien wel weer toegenomen, maar het dier is zeldzaam gebleven. Het ras wordt gebruikt als gezelschapshond.

Inzet:
De Griffon bruxellois had vroeger de taak om klein ongedierte te bestrijden op o.a. Belgische boerderijen. Vroeger werd dit ras gebruikt als jager op klein wild, tegenwoordig dient de hond als gezelschapshond.

Opvoeding en verzorging:
De Griffon Bruxellois past zich net als de Griffon Belge erg makkelijk aan in ieder gezin en kan goed overweg met jong en oud. Er is zeer weinig voor nodig om dit hondje tot een leuke gezinshond op te voeden. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar blaft redelijk zacht. De vacht dient regelmatig getrimd te worden, verder verliest de vacht weinig haar.


Bron: Wikipedia

Barbet Lees meer
Mastino Napoletano Lees meer
Labradoodle Lees meer
Saarlooswolfhond Lees meer
Bullmastiff Lees meer
Sloughi Lees meer
Welsh Corgi Pembroke Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map