Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Griffon Belge

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Kleine Belgische rassen
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 45-50 cm, teef 40-45 cm
Gewicht: reu 4-5 kilo, teef 5-6 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Griffon Belge

Geschiedenis:
De Griffon belge is afkomstig uit België. Het ras is nauw verwant aan de Griffon bruxellois en de Petit Brabançon. Het dier had bijna de Tweede Wereldoorlog niet overleefd, maar er waren toch nog genoeg exemplaren om er weer mee te fokken. Het aantal is sindsdien wel weer toegenomen, maar het dier is zeldzaam gebleven. Het ras wordt gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen hond is ongeveer 32 centimeter hoog.

Inzet:
De Griffon Belge (Belgische Griffon) had vroeger de taak om klein ongedierte te bestrijden op o.a. Belgische boerderijen. De voorouders van de Griffon Belge waren o.a. Terriërs en Mopshonden. Vroeger werd dit ras gebruikt als jager op klein wild, tegenwoordig dient de hond als gezelschapshond.

Uiterlijk, omgang en verzorging:
De Griffon Belge heeft de vachtkleuren: Zwart en Black and tan. De Griffon Belge past zich erg makkelijk aan in ieder gezin en kan goed overweg met jong en oud. Er is zeer weinig voor nodig om dit hondje tot een leuke gezinshond op te voeden. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar blaft redelijk zacht. De vacht dient regelmatig getrimd te worden, verder verliest de vacht weinig haar. Het Karakter: sterk, robuust, levendig, vrolijk, evenwichtig en erg geliefd als gezelschapshond. Het is ook een goede waakhond, die blaft bij onraad. Hij jaagt op ongedierte.


Bron: Wikipedia

Whippet Lees meer
Kaukasische Owcharka Lees meer
Beierse Bergzweethond Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Schotse Herdershond korthaar Lees meer
Dalmatiër Lees meer
Engelse Springer Spaniel Lees meer
Shar Pei Lees meer