Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Coton de Tuléar

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Bichons en verwante rassen
Land van herkomst: Madagaskar
Hoogte: reu 26-28 cm, teef 23-25 cm
Gewicht: reu 4-6 kilo, teef 3-5 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Coton de Tuléar

De Coton de Tuléar is een kleine witte gezelschapshond. Hij dankt zijn moeilijke naam aan de structuur van zijn vacht, die katoenachtig moet aanvoelen, en aan de plaats waar hij vandaan komt namelijk het plaatsje Tuléar op het eiland Madagaskar. Het gemiddelde gewicht van de Coton is voor zowel de reu als de teef 6 kilo. De vacht van de Coton is halflang tot lang. Wit van kleur, met mogelijk hier en daar een zweem van champagnekleur of lichtgrijs met name aan de oren. Hij behoeft weinig verzorging als we het hebben over trimwerk, wel moet hij regelmatig geborsteld worden.

Vaak noemt men hem de clown onder de honden, een naam die hij zeker eer aan doet, zowel qua uiterlijk als qua karakter. De Coton heeft een vrolijk en open karaktertje, is leergierig maar behoeft wel een consequente opvoeding. De Coton is ook waaks. De Coton kan goed omgaan met kinderen, maar doordat ze met hun pittige karakter niet snel zullen piepen is wel de nodige voorzichtigheid bij te ruig spelen geboden. De Coton is beslist geen doetje en als hij onraad ruikt zal hij zich dan ook zeker laten horen! De hele dag alleen thuis vindt de Coton net als vele andere gezelschapshonden absoluut niet prettig.

Oorspronkelijk werd de Coton gebruikt als rattenvanger op schepen. Ze werden losgelaten in het ruim en moesten ervoor zorgen dat de rattenpopulatie zich niet te veel uitbreidde, om de goederen en het voedsel in goede staat te houden en de ziektes te beperken. Het is ook op deze manier dat ze ooit op Madagaskar terechtkwamen.


Bron: Wikipedia

Mastiff Lees meer
Golden Retriever Lees meer
Rhodesian Ridgeback Lees meer
Schotse Terriër Lees meer
Riesenschnauzer Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Norwich Terriër Lees meer
Briard Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map