Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Havanezer

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Bichons en verwante rassen
Land van herkomst: Cuba
Hoogte: reu 21-23 cm, teef 25-27 cm
Gewicht: reu 4-5 kilo, teef 3-4 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Havanezer

De Havanezer is een gezelschapshond die behoort tot de Bichongroep, die bestaat uit de Bichon Frisé, de Maltezer, de Bolognezer, de Coton de Tuléar, het Leeuwhondje en de Havanezer. Deze groep heeft een gezamenlijke oorsprong en stamt uit het Middellandse Zeegebied. Er zou tevens verwantschap zijn met de gezelschapshonden die in vroegere tijden het bestaan van zeelieden moesten opvrolijken. Het woord bichon komt van Barbichon, dat 'kleine gebaarde' betekent. Deze hondjes waren Barbet-achtig van type, maar klein, Barbichons dus. Tot het begin van de 19e eeuw bestond er op Cuba een geheel wit Cubaans ras dat "blanquito" werd genoemd. Deze blanquite's werden gekruist met enkele andere rassen, voornamelijk kleine, gekleurde poedels. Zo ontstond in de loop van de 19e eeuw de huidige havanezer. Dit hondje werd gehouden als gezelschapshondje van de welgestelde Cubanen tot in 1959 de Cubaanse Revolutie uitbrak. Zoals zoveel rassen dreigde ook nu weer een hondenras ten onder te gaan als direct gevolg van politieke gebeurtenissen. Slechts enkelen van de gevluchte Cubanen waren in staat geweest hun honden mee te nemen. Die enkelingen hebben meer dan tien jaar het ras in stand gehouden; Door hun toedoen is de havanezer niet uitgestorven. Mrs. Goodale is in 1975 in Amerika serieus begonnen met de heropbouw van het ras. In Europa is men sinds 1982 weer begonnen met ze te fokken. En in 1984 werden de eerste Havanezers in Nederland geïmporteerd.

Aard:
Het is een aanhankelijk, vrolijk en zachtaardig hondje, zeer leergierig en intelligent. Hij houdt van spelletjes en van gezelligheid. Hij is makkelijk in de omgang met andere huisdieren, ook katten en hij verdraagt kinderen prima, mits hij niet geplaagd wordt. Het is een gevoelig hondje, dat zich terug zal trekken als er met stemverheffing tegen hem opgetreden wordt. Havanezers zijn erg op menselijk gezelschap gesteld, zodat ze ongeschikt zijn voor eigenaars die vaak hele dagen afwezig zijn. Een paar uur alleen gelaten worden is ze echter prima aan te leren.

Opvoeding, waakzaamheid en verzorging:
De Havanezer is een gezellig en vrolijk ras dat erg populair is als gezelschapshond. De hond laat zich makkelijk opvoeden, het heeft wel de neiging om van jongs af aan redelijk vaak te blaffen. Tijdens het opvoeden is het overmatig blaffen goed af te leren, op latere leeftijd is dat bijna niet meer te doen. De hond past zich aan zijn omgeving makkelijk aan en heeft niet veel beweging nodig. Wel vindt de hond het leuk om regelmatig te spelen. Naar bekenden is de hond vriendelijk, tegen vreemden in zijn territorium blaft de hond veel. De vacht heeft veel verzorging nodig om klitten te voorkomen, verder verliest de vacht weinig haar.


Bron: Wikipedia

Australian Kelpie Lees meer
Drentsche Patrijshond Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
Boerboel Lees meer
Cairn Terriër Lees meer
Bedlington Terriër Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Kerry Blue Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map