Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen

Chesapeake Bay Retriever

Groep: Retrievers, spaniels en waterhonden
Subgroep: Retrievers
Land van herkomst: VS
Hoogte: reu 58-66 cm, teef 53-61 cm
Gewicht: reu 29-36 kilo, teef 25-32 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bayretriever is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Volgens de overleving is dit ras ontstaan uit de Newfoundland puppies die gered werden tijdens een schipbreuk voor de kust van Maryland. Het is niet bekend welk ander ras met deze honden werd gekruist, maar het resultaat was een retriever die in staat is om zwaar werk in koud water te verrichten.

Aard:
De Chesapeake Bayretriever is een harde werker met een stabiel karakter. Het respect van deze hond moet verdiend worden. De Chesapeake Bayretriever is geen allemansvriend. Hij is vriendelijk naar vreemden, maar op een ietwat gereserveerde manier. Het is een hond die zijn/haar territorium bewaakt. In huis is het een rustige hond, maar dat gaat alleen op als er een uitlaatklep aan zijn energie wordt gegeven. Als hij zich gaat vervelen en te weinig beweging krijgt, kan hij destructief worden en het huis gaan slopen.

Uiterlijk:
De Chesapeake Bayretriever heeft een schofthoogte van 53 tot 66 centimeter en een gewicht tussen de 30 en 40 kilogram. Teven hebben meestal een gewicht tussen de 25 en 35 kilogram. Het vacht is kort en dik en heeft een gemiddelde lengte van 4 centimeter. De structuur is dicht met fijne wollen onderharen waardoor de vacht vettig is en waterafstotend.


Bron: Wikipedia

Franse Bulldog Lees meer
Tosa Lees meer
Komondor Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Whippet Lees meer
Dingo Lees meer
Australische Terriër Lees meer
Kuvasz Lees meer