Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Pointer

Groep: Staande honden
Subgroep: Britse en Ierse staande honden
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 63-69 cm, teef 61-66 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Pointer

De Pointer is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het is een jachthond die veel wordt gebruikt bij de jacht op vogels. Het dier is snel en heeft een goed reukvermogen. Het ras wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 66 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter. De voorouders van de Pointer zijn hoogstwaarschijnlijk een combinatie van Bull Terriërs, Bloedhonden en Windhonden geweest. Het is een oud ras dat rond 1600 regelmatig op tekeningen en schilderijen werd afgebeeld.

Inzet:
Dit ras is altijd al gebruikt als fanatieke jachthond. Het opvoeden van een Pointer is voor de meeste mensen niet makkelijk, de hond heeft een sterke eigen wil. Alleen deskundigen kunnen de Pointer makkelijk opvoeden.

Karakter en gedrag:
De Pointer neemt jagen erg serieus, en daar moet de baas op inspelen. Als de Pointer los wordt gelaten bestaat de kans dat de hond weg rent als het een spoor van wild ruikt. Het is een uitstekende hond voor een jager maar als gezinshond opvoeden is bijna alleen voor deskundigen haalbaar. Binnenshuis is het een vriendelijk en sociaal ras, naar vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.


Boomer Lees meer
Slovensky Cuvac Lees meer
Landseer ECT Lees meer
Entlebucher Sennenhond Lees meer
Ierse Setter Lees meer
Duitse Herder Lees meer
Boston Terriër Lees meer
Sarplaninac (Joegoslavische herder) Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map