Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Pointer

Groep: Staande honden
Subgroep: Britse en Ierse staande honden
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 63-69 cm, teef 61-66 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Pointer

De Pointer is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het is een jachthond die veel wordt gebruikt bij de jacht op vogels. Het dier is snel en heeft een goed reukvermogen. Het ras wordt ook wel gebruikt als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 66 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter. De voorouders van de Pointer zijn hoogstwaarschijnlijk een combinatie van Bull Terriërs, Bloedhonden en Windhonden geweest. Het is een oud ras dat rond 1600 regelmatig op tekeningen en schilderijen werd afgebeeld.

Inzet:
Dit ras is altijd al gebruikt als fanatieke jachthond. Het opvoeden van een Pointer is voor de meeste mensen niet makkelijk, de hond heeft een sterke eigen wil. Alleen deskundigen kunnen de Pointer makkelijk opvoeden.

Karakter en gedrag:
De Pointer neemt jagen erg serieus, en daar moet de baas op inspelen. Als de Pointer los wordt gelaten bestaat de kans dat de hond weg rent als het een spoor van wild ruikt. Het is een uitstekende hond voor een jager maar als gezinshond opvoeden is bijna alleen voor deskundigen haalbaar. Binnenshuis is het een vriendelijk en sociaal ras, naar vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.


Anatolische Herdershond Lees meer
Chinese Naakthond Lees meer
Amerikaanse Cocker Spaniel Lees meer
Landseer ECT Lees meer
Foxhound Lees meer
Sloughi Lees meer
Pekingees Lees meer
Labradoodle Lees meer