Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Heidewachtel

Groep: Staande honden
Subgroep: Continentale staande honden
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 50-54 cm, teef 52-56 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Heidewachtel

De Heidewachtel wordt in sommige gevallen ook wel Kleine Münsterländer genoemd. De Heidewachtel is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland. Oorspronkelijk was de Heidewachtel vooral in gebruik als jachthond, vooral op hazen en konijnen, en tegenwoordig ook als gezelschapshond. Het ras komt vooral voor in Duitsland, Nederland en Tsjechië. Een volwassen reu is ongeveer 54 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 52 centimeter. Het is een intelligente en elegante hond met een atletische bouw. De hangende oren zijn hoog aangezet en de neus is egaal bruin. De kleur is bruin-wit en de tekening varieert van (platen)bont tot bruin-schimmel. De vacht is halflang, met franje aan de oren en de poten. In actie wordt de staart met vlag in een lichte boog omhoog gedragen. De Kleine De Heidewachtel is oorspronkelijk één van de verschijningsvormen van de Spioen, het bruinbonte jachthondje dat in de Middeleeuwen in West-Europa voorkwam. Deze honden stonden ook wel bekend als 'vogelhonden'. Ze werden gebruikt om het wild op te drijven, zodat er met jachtvogels op gejaagd kon worden.

Gezelschapshond:
De Heidewachtel is niet alleen bijzonder geschikt als jachthond, maar vindt tegenwoordig steeds vaker zijn plaats binnen het gezin. Belangrijk is wel dat deze van nature energieke hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. Boswandelingen, strandwandelingen en vooral veel arbeid voor de baas zijn daarom zeker aan de Heidewachtel besteed. De Heidewachtel is goed op te voeden en luistert ook nog heel goed.

Vroeger een jachthond, tegenwoordig vaak een sportieve gezinshond:
De Heidewachtel werkt - in jagerstermen - zowel voor als na het schot. De hond zoekt het wild tot hij verwaaiïng krijgt, waarna hij tot voorstaan komt. Als de jager geschoten heeft, apporteert de hond het wild. Aangeschoten wild kon de hond moeiteloos opsporen. Ook was de hond in staat om o.a. konijnen zelf te doden. Tegenwoordig wordt de hond vaak als sportieve gezinshond aangeschaft.

Opvoeding en verzorging:
De Heidewachtel is een gehoorzaam en erg intelligent ras, mits de hond genoeg beweging en aandacht krijgt kan de hond vrij makkelijk worden opgevoed. Zijn sterke passie voor het jagen moet worden gesimuleerd door te apporteren, de hond wordt daar gelukkig van. Ook voor de meeste hondentrainingen is dit ras zeer geschikt. Het is een leuke gezinshond die vriendelijk is naar jong en oud, tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar nooit agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest niet veel haar.


Bron: Wikipedia

Epagneul Breton Lees meer
Boxer Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Lakeland Terriër Lees meer
Galgo Español Lees meer
Basenji Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
West Highland White Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map