Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Duitse Staande Hond Draadhaar

Groep: Staande honden
Subgroep: Continentale staande honden
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 61-68 cm, teef 57-64 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Duitse Staande Hond Draadhaar

Oorsprong:
De oorsprong van het ras ligt in Duitsland waar het is voortgekomen uit verschillende rassen, de Vogelhond, Otterhond en Spaanse Zijdehond. Er zijn in de loop van de tijd in de negentiende eeuw nog andere rassen als de Pointers en Setters ingekruist om de Duitse Staande Langhaar te perfectioneren. Het jaar 1879 is het jaar dat het fundament werd gelegd voor de gestandaardiseerde rasfokkerij en veredeling en vervolmaking van de jachteigenschappen van het ras, waaronder het sneller maken.

Omschrijving:
Het is een allround jachthond met een gemiddelde grootte van zo'n 63 centimeter en een gewicht tussen de dertig en vijfendertig kilogram. Een volwassen hond kan een gewicht van zo'n 35 kilogram bereiken. De hond wordt gebruikt als jachthond op vele vlakken van de jacht. Te denken valt aan werk voor, tijdens en na het schot. Het gedrag van een Duitse Staande Langhaar is rustig, kalm en alert. Ook is de hond waaks en daardoor mede geschikt als waakhond. Het is sociaal en vriendelijk naar de huisgenoten en tolerant naar kinderen.

Uiterlijke kenmerken:
De ideaalmaat voor een reu is 63-66 cm, minimaal moet een lengte van 60 zijn bereikt en maximaal 70 cm. Bij een teef is de ideaalmaat 60-63 cm, hier is minimaal 58 cm en maximaal 66 cm toegestaan voor de rasstandaard. Het gewicht van een volwassen gezonde Duitse Staande Langhaar ligt rond de 30 kg.

Kleurslagen:
Volgens de rasstandaard komt de Duitse Staande voor in een aantal kleurslagen:
- Helemaal bruin
- Bruin met wit of schimmel
- Donkerschimmel
- Lichtschimmel
- Forelschimmel
- Bont, in dit geval bruin-wit


Bron: Wikipedia

Duitse Pinscher Lees meer
Laekense Herdershond Lees meer
Weimarse Staande Hond korthaar Lees meer
Dalmatiër Lees meer
Schipperke Lees meer
West Siberische Laika Lees meer
Ierse Setter Lees meer
Hollandse Herder Langhaar Lees meer