Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Bloedhond

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Grote brak
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 65-70 cm, teef 60-65 cm
Gewicht: reu 55-60 kilo, teef 50-55 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Bloedhond

De Bloedhond is een hondenras dat afkomstig is uit België, waar Sint Hubertus een hele meute van deze soort honden hield (St. Hubertushonden). Door zijn edele uiterlijk en bijzondere kwaliteiten als speurhond was het ras geliefd bij de Franse koningen. Willem de Veroveraar bracht hem in 1066 naar Engeland, waar de St. Hubertushonden door middel van selectief fokken werd veredeld in de Britse Bloodhound van nu. Een volwassen reu is ongeveer 66 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 61 centimeter en ze kunnen een gewicht bereiken van 50 kilogram.

Inzet:
De Bloedhond is een speurhond met een zeer sterk reukvermogen. De hond wordt veel gebruikt voor het opsporen van mensen. Vroeger was hij vooral voor de hertenjacht populair. Hij kan een redelijk oud geurspoor nog volgen. Het ras is vooral bekend vanwege dit reukvermogen. Om die reden is de Bloedhond in het verleden ook regelmatig ingekruist met andere rassen, met het doel het reukvermogen van die rassen te verbeteren.

Door hun speurcapaciteiten doen deze honden het goed bij Clean Boot Hunting.


Bron: Wikipedia

Griffon Belge Lees meer
Manchester Terriër Lees meer
Vizsla korthaar Lees meer
West Highland White Terriër Lees meer
Galgo Español Lees meer
Duitse Dog Lees meer
Schnauzer Lees meer
Chow Chow Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map