Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Shiba

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Aziatische Spitsen
Land van herkomst: Japan
Hoogte: reu 40-45 cm, teef 35-40 cm
Gewicht: reu 12-14 kilo, teef 10-12 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Shiba

De Shiba is een Japans hondenras van ongeveer 32-40 cm groot met een gewicht tussen 10 en 15 kg. Hij lijkt qua uiterlijk enigszins op de Akita. Een Shiba kan goed overweg met kinderen en huisdieren. De Shiba is een rashond afkomstig uit Japan, valt onder de kleine rassen en behoort tot de keesachtigen en oertypen. De Shiba heeft een echt oosters uiterlijk: een brede schedel, dikke wangen, kleine driehoekige ogen die een beetje schuin staan en donker van kleur zijn, en de oren zijn driehoekig en rechtopstaand.

De Shiba maakt een statige indruk, beschikt over veel zelfvertrouwen en straalt dat ook uit. Door zijn nieuwsgierigheid ontgaat hem niets. Hij is trouw, vriendelijk, waaks, blaft niet overdreven veel, maar slaat aan wanneer het nodig is. De Shiba is zeker geschikt als huishond. Van nature is het een jachthond op klein wild, vooral vogels worden rechtstandig omhoogspringend uit de lucht geplukt. De Shiba behoort tot de zes inheemse Japanse spits rassen. De Shiba is de kleinste ervan. In de opvoeding dient men consequent te zijn. Dit is omdat angst en teruggetrokken gedrag soms genetisch worden bepaald bij een Shiba. Vandaar is een goede socialisatie onontbeerlijk.

De Shiba heeft het karakter van een leider, is goed in actieve bezigheden en kan ook goed springen en behendigheidsoefeningen doen.
Het is van nature een rustige hond en zal niet snel iets kapotmaken in huis. De Shiba kan goed alleen zijn, maar heeft wel beweging en aandacht nodig. Met mensen heeft deze hond vaak losse banden. Maar als de Shiba iemand als zijn baasje heeft erkend, dan zal hij er ook naar luisteren. Hij kan goed met andere honden overweg, maar zal wel soms de baas willen zijn. De Shiba is een echte gezinshond, dit ras is dol op kinderen en blijft eigenlijk altijd speels.

Inzet:
Vroeger werd de Shiba gefokt als jachthond, door zijn redelijk kleine lichaamsbouw kon het o.a. konijnen en ander klein wild onopvallend verassen en zelfstandig doden. Tegenwoordig wordt de hond vaak als gezelschapshond gebruikt.

Algemene verschijning:
Kleur: rood, zwart/bruin, sesam (mix van rode en zwarte haren), de roomkleurige variant (cream) wordt niet beschouwd als raszuiver
Staart: teruggekruld
Ogen: amandelvormig
Gebit: schaars op elkaar
Oren: rechtopstaand, driehoekig
Fouten: vrouwelijk lijkende reu, mannelijk lijkende teef, missen van tanden, hangende oren en te korte of hangende staart, angst.


Bron: Wikipedia

Duitse Dog Lees meer
Labrador Retriever Lees meer
Samojeed Lees meer
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Poedel Toy Lees meer
Ierse Terriër Lees meer
Vlinderhondje Lees meer
Newfoundlander Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map