Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Noorse Elandhond

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse jachthonden
Land van herkomst: Noorwegen
Hoogte: reu 46-49 cm, teef 43-46 cm
Gewicht: reu 22-24 kilo, teef 20-22 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Noorse Elandhond

De (Noorse) elandhond is een vriendelijk ras en toegewijd aan zijn baas. Hij is bijzonder energiek.

Oorsprong en inzet:
De oorsprong van de elandhond bevindt zich in Noorwegen waar de hond werd gebruikt in de jacht op elanden. Er zijn twee manieren om dit te doen. Bij de ene manier wordt de hond aan een lange lijn gebruikt om het spoor van de eland te zoeken, te vinden en de jager er vervolgens heen te leiden. Bij de tweede manier werkt de hond los. Hij moet de eland vinden en stellen, dat wil zeggen dat hij het dier naar een plek moet zien te drijven waar hij niet weg kan en hem daar door zijn schelle geblaf te houden. De jager zal dan aan het geblaf horen waar hij heen moet. Omdat elanden zeer gevaarlijke dieren zijn is hier een grote onverschrokkenheid, veel moed en intelligente en ook veel uithoudingsvermogen van de hond voor nodig.

Opvoeding, gedrag en kenmerken:
De elandhond is een oplettende waakhond en geschikt als huisdier, maar heeft wel veel beweging nodig. Tijdens zijn jeugd heeft deze hond veel discipline nodig, zij het met een zachte hand Een bijzonder kenmerk van de elandhond is dat hij vrijwel geen lichaamsgeur verspreidt
De Noorse Elandhond komt in 2 variëteiten voor, de grijze en de zwarte. Beiden hebben zich ontwikkeld tot aparte rassen en zijn als dusdanig erkend. De zwarte versie is iets kleiner dan de grijze.


Bron: Wikipedia

Rottweiler Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer
Duitse Staande Hond Langhaar Lees meer
Tibetaanse Terriër Lees meer
Pointer Lees meer
Cairn Terriër Lees meer
Duitse Pinscher Lees meer
Schnauzer Lees meer