Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Samojeed

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse sledehond
Land van herkomst: Rusland
Hoogte: reu 55-60 cm, teef 50-55 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Samojeed

De Samojeed (Laika Samojedskaja) is een hoogbenig en langharig Russisch (met name West-Siberië) hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt, de Samojeden; het patronaat van de Noordse Kennelunion.

Grootte:
De schofthoogte van reuen is ongeveer 57 cm en van teven ongeveer 53 cm, maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor.

Vacht:
De dikke vacht is wit met ruw, uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht. Het is beter dit ras voorzichtig te kammen dan te borstelen om de ondervacht niet te beschadigen.

Aard:
De Samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando's houdt hem alert.

Opvoeding:
Alleen een sportieve hondenbezitter kan een goede baas zijn voor de Samojeed. De hond heeft veel beweging en een consequente opvoeding nodig, bij een gebrek aan beweging gaat de hond zijn energie opkroppen wat kan leiden tot ongehoorzaam gedrag. De hond heeft meerdere malen per dag stevige wandelingen nodig om zijn energie kwijt te raken, daarnaast doet de hond ook graag aan training en spelen. Omdat de hond gefokt is met het doel om vriendelijk samen te werken met allerlei vreemde mensen en honden is de hond niet geschikt als waakhond. De lange vacht heeft veel verzorging nodig, vooral zomers kan de vacht veel verharen.


Bron: Wikipedia

Basset Artésien Normand Lees meer
Fox Terriër Gladhaar Lees meer
Basset fauve de Bretagne Lees meer
Poedel Lees meer
Welsh Corgi Pembroke Lees meer
Eurasiër Lees meer
Ierse Setter Lees meer
Sealyham Terriër Lees meer