Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Samojeed

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse sledehond
Land van herkomst: Rusland
Hoogte: reu 55-60 cm, teef 50-55 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Samojeed

De Samojeed (Laika Samojedskaja) is een hoogbenig en langharig Russisch (met name West-Siberië) hondenras, behorend tot de pool- en keeshonden. Hij heeft zijn naam te danken aan het volk waarbij hij is ontdekt, de Samojeden; het patronaat van de Noordse Kennelunion.

Grootte:
De schofthoogte van reuen is ongeveer 57 cm en van teven ongeveer 53 cm, maar tot 4 cm hoger of lager komt bij beide geslachten voor.

Vacht:
De dikke vacht is wit met ruw, uitstaand dekhaar en een korte dichte ondervacht. Het is beter dit ras voorzichtig te kammen dan te borstelen om de ondervacht niet te beschadigen.

Aard:
De Samojeed heeft een eigenzinnig karakter, is vriendelijk, vrolijk en gehoorzaam maar nooit slaafs. Met de opvoeding moet al heel vroeg begonnen worden en veel variatie in commando's houdt hem alert.

Opvoeding:
Alleen een sportieve hondenbezitter kan een goede baas zijn voor de Samojeed. De hond heeft veel beweging en een consequente opvoeding nodig, bij een gebrek aan beweging gaat de hond zijn energie opkroppen wat kan leiden tot ongehoorzaam gedrag. De hond heeft meerdere malen per dag stevige wandelingen nodig om zijn energie kwijt te raken, daarnaast doet de hond ook graag aan training en spelen. Omdat de hond gefokt is met het doel om vriendelijk samen te werken met allerlei vreemde mensen en honden is de hond niet geschikt als waakhond. De lange vacht heeft veel verzorging nodig, vooral zomers kan de vacht veel verharen.


Bron: Wikipedia

American Staffordshire Terriër Lees meer
Yorkshire Terriër Lees meer
Eurasiër Lees meer
Australian Cattle Dog Lees meer
Leeuwhondje Lees meer
Siberische Husky Lees meer
Teckel langhaar Lees meer
Barsoi Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map