Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Groenlandhond

Groep: Spitsen en oertypen
Subgroep: Noordse sledehond
Land van herkomst: Groenland
Hoogte: reu 60-70 cm, teef 55-65 cm
Gewicht: reu 30-35 kilo, teef 25-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Groenlandhond

De Groenlandse hond is een hondenras, behorend tot de Scandinavische type keeshonden van het oertype. Het land van herkomst is Groenland. Hij is een echte werkhond en wordt gebruikt als sledehond. De Groenlandhond komt oorspronkelijk uit Groenland, daar wordt de hond aan het werk gezet om karren van eskimo's voort te trekken. De hond wilt graag aan het werk gezet worden in de sneeuw, eskimo's maken al eeuwen gebruik van dit ras om karren voort te trekken. In andere landen wordt de hond als huisdier gehouden.

Uiterlijk:
De schofthoogte van reuen is minimaal 60 centimeter en van teven minimaal 55 centimeter. De Groenlandse hond heeft een dikke, dubbele vacht, met een zachte, dichte ondervacht. Ze komen voor in alle kleuren. Behalve de albino zijn alle kleuren toegestaan. Ze hebben vrij kleine, spits opstaande oren.

Aard:
De Groenlandse hond is een evenwichtige, zelfstandige hond, die ook dominant en eigenzinnig is, met een groot uithoudingsvermogen. Niet geschikt in een gezin, hij kan niet tegen alleen zijn en huilt dan voortdurend.

Sociaal:
Deze hond kan beslist niet tegen eenzaamheid, maar hij is prima in zijn element met een soortgenoot bij hem en ze vinden het dan geen enkel probleem om samen in een buitenkennel te verblijven.

Verzorging:
Aangezien een Groenlandse hond een echte werkhond is heeft hij veel beweging nodig, en niet alleen rennen of spelen, maar ook het "echte" werk. In de winter voor een slee of een kar dus. Temperaturen boven 15 °C zijn hem al gauw te veel, dan is het beter hem op een koele plek met rust te laten en hem zo min mogelijk inspanningen te laten doen.

Socialisatie:
Omdat de Groenlandhond al eeuwenlang in groepsverband werkt heeft het beslist veel sociale contacten nodig, daarnaast vraagt dit ras om zeer veel beweging en wordt nog steeds het liefst ingezet als trekdier. De hond kan alleen door een zeer sportieve en ervaren hondenbezitter goed worden opgevoed. Het is geen hond om een paar keer per dag mee te lopen, het heeft liever een complete dagtaak te doen. Dit ras is geen goede waakhond, simpelweg omdat het niet echt in het instinct zit om zijn territorium te verdedigen. In Groenland moet de hond samenwerken met iedereen i.p.v. zijn territorium verdedigen. De vacht heeft weinig verzorging nodig, wel verliest de hond veel haar.


Bron: Wikipedia

Boomer Lees meer
Petit Basset Griffon Vendéen Lees meer
Komondor Lees meer
Lakeland Terriër Lees meer
Tatrahond Lees meer
Ierse Wolfhond Lees meer
Hovawart Lees meer
Noorse Elandhond Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map