Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Engelse Toy Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Dwergterriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 26-30 cm, teef 24-28 cm
Gewicht: reu 3-5 kilo, teef 2-4 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Engelse Toy Terriër

De Engelse toyterriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras is in de negentiende eeuw ontstaan door het kruisen van de Manchesterterriër met het Italiaanse windhondje. Het doel hiervan was het verkrijgen van een klein ras. Een volwassen Engelse toyterriër is ongeveer 28 centimeter hoog. Het gewicht ligt tussen de 2,7 en 3,6 kilogram. Het ras is goed in het vangen van ratten en muizen.

De Engelse Toy Terriër is speciaal gefokt voor het vangen van ratten. In Engeland was het zeer populair om een spel te doen, er werden ratten in een kist gezet, de Toy Terriër werd er tussen gezet en moest binnen een korte tijd de ratten doden. Er werd veel geld ingezet bij de weddenschappen, de rat die het langst bleef leven had gewonnen.

De Engelse Toy Terriër is een zeer makkelijk hondje dat zich door iedereen makkelijk laat opvoeden, het enige wat de hond van zijn baas verwacht is voldoende aandacht en regelmatig uit te worden gelaten. De hond past zich makkelijk in iedere omgeving aan en kan goed met jong en oud overweg. Tegen bekenden is de hond zeer vriendelijk en tegen vreemden in eerste instantie redelijk waaks maar nooit agressief. Naast de dagelijkse wandelingen heeft deze Terriërs weinig beweging nodig. De vacht vraagt weinig verzorging en verliest bijna geen haar. Door zijn korte vacht is de hond niet geschikt om met koud weer veel buiten te zijn.


Bron: Wikipedia

Azawakh Lees meer
Pyreneese Herdershond Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Engelse Cocker Spaniel Lees meer
Russische Toy Terriër Lees meer
Australische Silky Terriër Lees meer
Labradoodle Lees meer
Galgo Español Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map