Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Engelse Toy Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Dwergterriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 26-30 cm, teef 24-28 cm
Gewicht: reu 3-5 kilo, teef 2-4 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Engelse Toy Terriër

De Engelse toyterriër is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland. Het ras is in de negentiende eeuw ontstaan door het kruisen van de Manchesterterriër met het Italiaanse windhondje. Het doel hiervan was het verkrijgen van een klein ras. Een volwassen Engelse toyterriër is ongeveer 28 centimeter hoog. Het gewicht ligt tussen de 2,7 en 3,6 kilogram. Het ras is goed in het vangen van ratten en muizen.

De Engelse Toy Terriër is speciaal gefokt voor het vangen van ratten. In Engeland was het zeer populair om een spel te doen, er werden ratten in een kist gezet, de Toy Terriër werd er tussen gezet en moest binnen een korte tijd de ratten doden. Er werd veel geld ingezet bij de weddenschappen, de rat die het langst bleef leven had gewonnen.

De Engelse Toy Terriër is een zeer makkelijk hondje dat zich door iedereen makkelijk laat opvoeden, het enige wat de hond van zijn baas verwacht is voldoende aandacht en regelmatig uit te worden gelaten. De hond past zich makkelijk in iedere omgeving aan en kan goed met jong en oud overweg. Tegen bekenden is de hond zeer vriendelijk en tegen vreemden in eerste instantie redelijk waaks maar nooit agressief. Naast de dagelijkse wandelingen heeft deze Terriërs weinig beweging nodig. De vacht vraagt weinig verzorging en verliest bijna geen haar. Door zijn korte vacht is de hond niet geschikt om met koud weer veel buiten te zijn.


Bron: Wikipedia

Duitse Dog Lees meer
Havanezer Lees meer
Grote Zwitserse Sennenhond Lees meer
Thai Ridgeback Lees meer
Beauceron Lees meer
Aidi Lees meer
Poedel Lees meer
Golden Retriever Lees meer