Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Skye Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Laagbenige Terriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 24-26 cm, teef 23-25 cm
Gewicht: reu 9-11 kilo, teef 7-9 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Skye Terriër

De skyeterriër is een waardige, rustige, aanhankelijke en moedige waakhond. Sommige hebben de neiging een eenmanshond te worden, maar met een consequente opvoeding kan het een goede gezinshond zijn, die wel gereserveerd blijft ten opzichte van vreemden.

Uiterlijk:
De skyeterriër heeft een langharige, dubbele vacht. De bovenharen zijn lang, stug en recht, de ondervacht is kort en wollig. De kleuren zijn meestal grijs of zwart, maar blond of reebruin met donkere aftekening aan snuit, oren en staart komt ook voor. De hond is veel langer dan hoog, de ideale schofthoogte is 25-26 centimeter. De totale lengte van neuspuntje tot staarteinde kan meer dan een meter bedragen. Het gewicht bedraagt 10-12 kilogram. Het teefje blijft iets kleiner.

Verzorging:
De vacht moet minstens eenmaal per week goed geborsteld worden. De vacht valt in een scheiding midden over de rug. Overbeharing in de oorschelp en onder de voetzolen kan weggeknipt worden. De skyeterriër heeft veel beweging nodig en is graag buiten om lange wandelingen te maken.

Herkomst:
De skyeterriër is een erkend hondenras afkomstig uit Schotland of Engeland. Het ras is genoemd naar het eiland Skye, dat deel uitmaakt van de Hebriden. Oorspronkelijk werd de skyeterriër gebruikt voor de jacht op otters, dassen en vossen, maar wordt nu meestal alleen als gezinshond gezien.


Bron: Wikipedia

Petit Basset Griffon Vendéen Lees meer
Poedel Middenslag Lees meer
Dobermann Lees meer
Bull Terriër Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
Tibetaanse Mastiff Lees meer
Dalmatiër Lees meer
Greyhound Lees meer